Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat marti seara, dupa ce prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a spus, la finalul intalnirii conducerilor celor doua formatiuni, ca democrat-liberalii au cerut respectarea protocolului, ca anumite voci din PSD au exprimat pareri personale. "Nu neintelegerile ar putea crea o stare de diconfort, ci mai ales faptul ca au existat anumite voci care au avut pareri personale si, uneori, si datorita noua, care nu am reusit sa dam informatiile complete, pentru ca a fost o perioada mai complicata, de vacanta si fiecare si-a format din pacate sau nefericire propria impresie, in functie de informatiile pe care a reusit sa le afle si s-a ajuns la anumite interpretari care nu erau riguros exacte", a spus Nica, raspunzand unei intrebari, dupa intalnirea de la Palatul Victoria.
El a admis ca disciplina si regulile fac parte din mecasnimele normale de functionare a unei "coalitii serioase", care are "o responsabilitate imensa fata de romanii care asteapta masuri imediate" care sa ii protejeze pe cei expusi crizei economice.
Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat marti seara, dupa intalnirea cu PSD, ca este incorect ca o problema a unui partid al coalitiei sa se transfere asupra Guvernului si ca au cerut social-democratilor ca pe viitor sa-si rezolve singuri problemele si sa respecte protocolul coalitiei., la finalul unei intalniri a conducerilor celor doua formatiuni,
Videanu a precizat ca unul dintre subiectele discutate la aceasta intalnire a fost legat de functionarea coalitiei. "Avem un protocol de functionare si PDL si-a expus punctul de vedere prin care considera ca este incorect ca o problema interna a unui partid sa fie transferata asupra Guvernului. Am facut apel catre partenerii de la PSD sa isi rezolve problemele interne si sa se aplice protocolul de functionare a coalitiei tuturor membrilor de partid care exced acestui cadru, celor care au puncte de vedere personale care sunt in afara coalitiei", a spus Videanu.
Prim-vicepresedintele PDL a precizat ca exista un protocol de functionare a coalitei care prevede ca atacurile unor membri de partid la adresa celorlalti colegi sunt interzise. "Am avertizat ca aceasta prevedere sa fie pusa in aplicare. Noi stim ca la formarea coalitiei unii nu au fost de accord, dar trebuie sa isi rezolve aceste probleme singuri", a mentionat el.