La finalul Biroului Permanent al PNL de ieri, conducerea partidului a anuntat ca a cerut demisia tuturor liderilor de filiale care au obtinut mai putin de 12% la alegerile pentru Parlamentul European. Organizatia Judeteana a PNL Constanta nu are de ce sa-si faca griji, in conditiile celor aproape 14 procente stranse la alegeri, la fel nici organizatia Municipala a PNL Constanta, desi a obtinut doar 11,17%. Motivul este ca, dupa cum ne-a precizat presedintele organizatiei municipale, Constantin Matei, prin filiala se intelege doar organizatie judeteana.
Cu toate ca presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre demisii, liderul constantean Matei a parut mult mai impaciuitor: "sunt judete unde este firesc sa obtinem mai putine procente decat media pe tara". Cat priveste municipiul Constanta, Matei a explicat ca "o parte din voturi s-a dus la PLD, aiurea. De fapt, catre Stolojan. Acum insa nu mai exista PLD sau PD", a declarat Constantin Matei. Pe de alta parte, cu ocazia aceluiasi Birou Permanent, Tariceanu a afirmat ca partidul pe care il conduce isi va deschide portile pentru tinerii competenti "care vor sa isi dedice o parte din timpul lor vietii politice". In acelasi ton cu seful sau pe linie de partid, Matei a marsat pe aceasta idee, declarand ca deja are "colindatori" pe la usa partidului, adica persoane care au batut la poarta PNL pentru a se inscrie. Nu este vorba neaparat de fosti colegi care au plecat la PLD, a precizat Matei, adaugand ca are bratele deschise pentru toti cei care vin de la PD ca urmare a nemultumirii create de fuziunea cu PLD, sau poate din alte motive: "Nemultumitii din PD au usa deschisa la PNL. Oricum, in PD mai sunt si liberali, sunt si oameni de calitate. Chiar stiu cativa din Constanta care nu au ce cauta in PD. Ei sunt mai aproape de liberalism decat de socialism", a spus presedintele Organizatiei Municipale a PNL Constanta.

Matei asteapta ca Manea sa se decida sa candideze

In ceea ce priveste viitoarele alegeri locale, mai exact pentru Primaria municipiului Constanta, Constantin Matei a declarat: "Astept sa se hotarasca Victor Manea daca va candida. Astept sa-mi spuna el sa-l sustin". Matei a mai precizat ca, intr-adevar, pentru candidatul PNL la Primaria Constanta se fac sondaje atat interne, cat si cele pe care le face potentialul candidat, dar ca "nu este neaparat nevoie sa reiasa din sondaje un scor bun, ci sa existe un trend bun, ca sa mergem mai departe, sa il sustinem", a afirmat Matei.