AGERPRES : Gheorghe Nichita (PSD): 7,4 milioane de romani sunt nemultumiti de intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni

Vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca aproape 7,5 milioane de romani sunt nemultumiti de intoarcerea lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni, el criticand faptul ca votul popular masiv exprimat pentru demiterea acestuia a fost nerespectat de CCR.
Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, a tinut sa sublinieze faptul ca prin procedurile aplicate pana acum de magistratii Curtii Constitutionale, acestia nu au facut altceva decat sa nesocoteasca dorinta milioanelor de romani care au vrut demiterea presedintelui Traian Basescu.
Pe de alta parte, sustine vicepresedintele PSD, intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni ‘lasa un gust amar intregii Romanii intrucat exista un sentiment foarte mare de pumn in gura pus din zona Washingtonului si din zona Bruxelles-ului‘.
‘Cred ca din 1990 romanii vor sa fie europeni, vor sa faca parte din lumea civilizata dar in acelasi timp sa aiba respect al demnitatii lor, dreptul la opinie, iar dreptul la vot sa le fie respectat. Acestea sunt lucruri care nu fac altceva decat sa ne arate ca este foarte dificil in Romania iar din asta trebuie sa invete in special Traian Basescu. Daca a invatat ceva din referendum o sa vedem in modul sau de comportament. Daca nu a invatat nimic, atunci nu va face altceva decat sa faca rau romanilor si Romaniei pana in toamna, cand probabil lucrurile se vor clarifica direct, printr-un vot popular in favoarea USL‘, a spus vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita.
Acesta si-a exprimat speranta ca Uniunea Social Liberala sa se apuce de treaba la nivel guvernamental cat si la nivel politic, in teritoriu, pentru a pregati alegerile din toamna.