Ciinii maidanezi si strazile care arata jalnic sint principalele ofuri pe care galatenii le-au semnalat in ultimele saptamini edilului sef al urbei pe site-ul www.domnuleprimar.ro. Din pacate cele mai multe dintre ele nu au primit inca un raspuns din partea Primariei.

Intr-un clasament facut la nivel national, Galatiul ocupa locul al treilea, dupa Cluj-Napoca si sectorul 3 al Bucurestiului, cu un numar de 361 de sesizari. Ramine de vazut daca plingerile facute de galateni prin intermediul internetului vor gasi ecou la primarul Dumitru Nicolae, adica daca vor fi rezolvate, in conditiile in care nu au primit inca un raspuns din partea Primariei.

Reclamatiile legate de maidanezi, in top

O mare parte dintre sesizarile facute in ultimele saptamini de galateni este legata de existenta ciinilor comunitari si pericolul pe care acestia il reprezinta, o problema pe care primarul Dumitru Nicolae a promis in nenumarate rinduri ca o va rezolva, dar pina acum nu a gasit o solutie. Adrian Dumitru a postat pe data de 13 iulie un mesaj in care scria urmatoarele: "Maidanezii ameninta sanatatea publica. In zona blocurilor 11B, 11C de pe strada Fagului sint in jur de 15 ciini agresvi. Unul dintre ei este bolnav de riie si degaja un miros insuportabil, consideram ca e un pericol pentru animalele de casa, cit si pentru cetatenii care locuiesc in zona. Desi noi sintem iubitori de animale, nu putem accepta ca persoanele mature sau chiar copiii sa fie atacati de acesti ciini comunitari". Un alt galatean, care are acelasi of, este Radu Popescu, care a semnalat, in numele locatarilor din Mazepa, faptul ca parcul din zona Trei Star este plin de ciini care devin agresivi. "Acum citeva zile vecina mea, doamna Bucur, a fost muscata de mina, de coapsa, are o mina in ghips, pentru ca o haita de ciini s-a repezit din senin la dinsa si la nepotelul de 2 ani. Mama mea a fost atacata si a avut piciorul sfisiat, fetita vecinilor a fost si ea muscata. Si as putea sa va dau o gramada de exemple, dar va rog sa cautati solutii pentru a scapa de acest pericol", i-a scris Radu Popescu edilului sef al urbei. Un alt comentariu legat de patrupedele comunitare a fost cel al lui Buricea Costel cu titlul "Promisiune cu maidanezi nerespectata". Iata ce a scris acesta: "Stimabile domnule primar, anul trecut, inainte de sarbatorile de iarna, am trimis o sesizare in legatura cu ciinii si mi-ati scris ca se va rezolva. Mai in gluma, mai in serios, inca putin si se coc ciresele si tot nu am scapat de aceste patrupede".

SOS strazile!

Catinca Boboaca s-a plins, pe data de 4 iunie, de faptul ca pe strada pe care locuieste, si anume Bourului, este o portiune de maxim 10 metri pe care cei care trec cu masina si-o rup in doua (foto). "Va rugam sa ne ajutati sa se repare cit de cit strada pe care locuim", a scris galateanca. Si Corut Constantin are un of legat de strada pe care locuieste, si anume Unirii. "Domnule primar, strada nu are canalizare si e pavata cu piatra de riu, iar apa nu are presiune. Va rog scoateti-ne din secolul 19". Nicolai Eugen il roaga pe edilul sef al urbei sa canalizeze strada Ion Ionescu de la Brad si daca se poate sa puna si gaz metan. Neculai Palimaru are un alt of, si anume acela ca pe strada V. Vilcovici, la sfirstul lunii iunie, "a ars iluminatul public pe ambele trotuare", iar acest lucru nu s-a remediat inca in totalitate. Un locatar al strazii Levaditti a semnalat urmatoarele: "Desi e restrictionat, pe strada trec TIR-uri si camioane de mare tonaj. Avind in vedere temperaturile extreme din aceste zile, cred ca o societate ar trebui sa mai si stropeasca cu apa, macar dimineata, strazile. Pe strada pe care locuiesc, Levaditti, nu am vazut nici un asemenea utilaj, mai ales pentru faptul ca aceasta strada se prabuseste si se pare ca este a doua sosea de centura a Galatiului in ceea ce priveste traficul greu. Fiind retea de canalizare sub strada, pe toata lungimea, circulatia vehiculelor de mare tonaj este restrictionata, totusi pe aceasta strada circula TIR-uri si basculante cu tone de pamint zilnic. Poate va intereseaza...". Am reprodus citeva dintre semnalele de alarma pe care le-au tras galatenii obisnuiti, care platesc taxe si impozite, ramine insa de vazut daca primarul Dumitru Nicolae va rezolva macar o parte dintre ele.