Vicepresedintele executiv al UDMR, László Borbely, si co-presedintele Aliantei D.A. PNL-PD Calin Popescu-Tariceanu au discutat ieri, la Palatul Parlamentului, pe tema programelor de guvernare ale celor doua formatiuni.
“Orice Guvern va guverna pe baza unui program de guvernare. Este normal sa discutam, asa cum am discutat si cu PSD programul de guvernare care exista si programele elaborate de noi“, a spus Borbely. El a mai spus ca discutiile cu reprezentantii Aliantei “vor continua, probabil, si la inceputul saptamanii viitoare“.
“Este foarte important sa se formeze Parlamentul si structurile de conducere ale Parlamentului, iar presedintele va trebui sa aiba consultari cu conducerile partidelor politice“, a spus el.
Conducerea UDMR s-a intalnit ieri si cu liderii PSD, pentru a discuta despre formarea majoritatii parlamentare, insa, potrivit presedintelui UDMR, Markó Béla, nu s-a hotarat nimic, decat ca eforturile pentru crearea majoritatii parlamentare si a viitorului Guvern vor continua si ca o majoritate posibila este cea PSD, PUR, Uniune si minoritati.