Punctele de pe ordinea de zi a sedintei CJ privind revocarea reprezentantilor Consiliului in AGA la Drumuri si Poduri, Consproiect si Parcul de Soft nu au condus la negocierile cerute de liberali.

Sedinta de luni a Consiliului Judetului a avut in centrul ordinii de zi schimbarea reprezentantilor Consiliului in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) la societatile din subordinea acestuia. De la bun inceput vicepresedintele liberal al CJ, Marcela Sighinas, a cerut aminarea acestor puncte pentru a putea avea loc negocieri pe marginea acestor posturi si a noilor prevederi legale care subliniaza necesitatea respectarii configuratiei politice de la momentul ultimelor alegeri. In 2004, la constituirea noului CJ, configuratia politica era urmatoarea: PSD a€" 14 mandate, PUR a€" 7 mandate, PNL a€" 7 mandate, PD a€" 5 mandate si PRM a€" 2 mandate. Solicitarile liberalilor erau ca din cele trei posturi unul sa ajunga in posesia lor. Negocierile din momentul sedintei CJ atribuiau doua posturi pentru PSD si unul pentru PC. Solicitarea unor runde de negocieri din partea PNL a trezit replica consilierului social democrat Dieter Krampultz: a€žS-a facut vreo negociere politica atunci cind toti PSD-istii au fost dati afara din consiliile de administratie?a€.

Pauza de negocieri

Inainte de momentul demararii procesului de votare a revocarii reprezentantilor CJ in AGA si alegerea altora noi consilierii judeteni au ascultat expunerea reprezentantului CJ in AGA la Drumuri si Poduri, Savel Rotaru, acesta expunind cele realizate de el in urma mandatului conferit de Consiliu in 2004. In finalul expozeului sau Savel Rotaru a cerut demisia presedintelui CJ, Eugen Durbaca, pe motiv ca nu s-a implicat deloc in activitatea societatii, Drumuri si Poduri pierzind licitatii organizate chiar de CJ, al carui actionar majoritar este. Replica presedintelui CJ nu a intirziat sa apara. La scurt timp Marcela Sighinas a cerut din nou aminarea celor trei proiecte de hotariri, moment in care s-a propus o pauza de 5 minute pentru negocieri. Toate partidele politice prezente in CJ si-au trimis reprezentantii la negocieri. S-a cerut, din partea liberalilor, atribuirea unei functii catre PNL, una catre PC si una catre PSD, dar reprezentantul social democratilor a sustinut ca nu are mandat sa negocieze. La acest punct asa-zisele negocieri s-au oprit, sedinta reluindu-se. In final au existat propuneri la Drumuri si Poduri din partea PNL, PC si PSD, iar pentru celelalte doua societati doar din partea PC si PSD. Cele trei functii au fost impartite intre PSD, care a luat doua posturi, si PC, care a luat postul de la Consproiect.