este de fapt un mod de a organiza proiectul de guvernare al PSD pe solutii, acestea fiind domeniile importante.
Astazi am prezentat un material care cuprinde doar ideile si solutiile pe care vrem sa le clarificam la finalul acestei saptamani, in conditiile in care avem variante care nu intotdeauna intra in pachetul bugetar pe care il avem la dispozitie. (...) Vrem ca acest program sa fie un program credibil, vrem ca el sa reprezinte in acelasi timp o viziune pe o perioada mai lunga, vrem sa racordam acest program si la ceea ce a fost strategia dezvoltarii durabile cu tinta anul 2025, dar si o racordare la ceea ce este obiectivul UE strategia pentru 2020. (...) Dorim sa aducem un pachet larg de solutii la problemele concrete pe care le presupune guvernarea. Dorim ca acest program sa fie o baza de date cu contributii numeroase, nu numai din zona partidului, dar si din partea unor cercetatori, profesori, academicieni, reprezentanti ai sindicatelor, a explicat Adrian Nastase.
Liderul CN al PSD a precizat ca structura ministerelor a fost realizata in urma unei analize a structurilor guvernamentale din ultimii 20 de ani din Romania si a agentiilor s-au creat in aceasta perioada, dar si in urma analizei structurilor guvernamentale din tarile europene.
Ceea ce dorim sa facem si pana la Congres si dupa acesta este sa mentinem aceasta banca de idei, acest material, documentar, acest pachet de solutii deschis si pentru alte variante, alte solutii, a completat Nastase.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ca acest program de guvernare va reprezenta viziunea partidului pentru perioada 2012-2020 si ca social-democratii nu sunt interesati de prezentarea unui proiect in care sa apara nominalizari pe anumite ministere.
Oamenii asteapta de la noi solutii. (...) Proiectul de guvernare este inca in faza de proiect, vom lucra in continuare, a spus Ponta.