Adrian Nastase are tot mai multi contestatari in partid din cauza problemelor sale cu justitia. Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu (foto), a declarat ca la nivelul organizatiei au aparut solicitari de excludere a lui Adrian Nastase din partid, invocandu-se faptul ca, prin problemele de imagine pe care le are, prejudiciaza imaginea partidului.

"Eu stiu putin mai mult din cauza ca o multime de oameni ai muncii, prin scrisorile lor, prin bagatul pe sub usa si prin lipsa responsabilitatii, de cele mai multe ori, ma refer la semnaturi, pentru ca sunt anonime, au inceput sa ceara asa ceva", a precizat Oprescu.
La randul sau, presedintele Organizatiei PSD Sector 1 (organizatie din care face parte Adrian Nastase), Dan Tudorache, a precizat ca, "deocamdata", nu s-a ridicat problema unei eventuale excluderi a acestuia din partid.
Oprescu l-a completat pe Tudorache, subliniind ca acesta a raspuns corect, dar numai cu privire la Organizatia Sectorului 1, pe care o conduce. Oprescu a mentionat, in schimb, ca el cunoaste mai multe pe aceasta tema, referindu-se astfel la scrisorile anonime pe care le-a primit.
Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a invocat existenta a "zece foi de hartie nesemnate", pe care personal le-a aruncat la cos. Oprescu a aratat ca nu se va lua dupa acestea.
"Am considerat ca am de discutat cu presedintii de sectoare pentru a-mi spune foarte clar ce dimensiuni are fenomenul asta in organizatii. Daca intr-adevar acest fenomen are o dimensiune, chiar daca nu este pe ordinea de zi, pe care nici nu o cunoastem, sunt convins ca trebuie sa ma prezint acolo cu parerea colegilor mei", a precizat Oprescu, referindu-se la mandatul cu care Organizatia PSD Bucuresti se va prezenta la intalnirea liderilor organizatiilor PSD care va avea loc miercuri.

ßi Dan Ioan Popescu e vizat

Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a spus ca marti, saptamana viitoare, PSD sector 1 va avea o sedinta de Birou Executiv in care se vor pune in discutie "problemele care s-au ivit in cele 50 de organizatii", pentru a merge cu un punct de vedere la sedinta de miercuri. Dan Tudorache a precizat, totodata, ca, in afara de Adrian Nastase, probleme de imagine are si fostul presedinte al PSD Bucuresti Dan Ioan Popescu. Intrebat daca e posibil sa existe o propunere de excludere a celor doi din partid, Tudorache a raspuns: "Marti pot sa va spun". Tudorache a precizat, totodata, ca la nivelul celor 50 de organizatii pe care le-a monitorizat in ultima luna parerea oamenilor s-a schimbat fata de situatia lui Adrian Nastase.