Presedintele Consiliului National al PSD, deputatul Adrian Nastase, a declarat, joi, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, care se desfasoara la Calinesti, Arges, ca nu este oportuna iesirea partidului de la Guvernare inainte cu 80 de zile de alegerile prezidentiale.
El a spus ca discutia despre oportunitatea iesirii PSD de la guvernare, inaintea alegerilor prezidentiale, este copilareasca.
Intrebat daca este oportun ca PSD sa discute varianta iesirii de la guvernare, Nastase a raspuns: "Eu cred ca discutia din Comitetul Executiv (CEX) trebuie sa aiba un sens mult mai larg, nu este vorba de iesire, de intrare, de suspendare, de cine da afara pe cine de la guvernare".
El a spus ca asteapta ca liderii PSD membri ai Biroul Politic Coordonator Central (BPCC) si ministrii social-democrati sa informeze CEX despre discutiile politice cu PD-L si din Guvern pentru a se putea creiona "contextul politic" in care PSD "va trebui sau nu va trebui" sa ia o decizie.
"Au ramas 80 de zile pana la alegerile prezidentiale, cred ca trebuie gestionate cu intelepciune. Toate aceste anunturi despre cine scoate pe cine de la guvernare par oarecum deplasate acum. Eu am avut o pozitie in decembrie anul trecut si cred ca era util sa nu intram la guvernare. Dar aceasta discutie acum, cu 80 de zile inainte de alegeri, mi se pare absolut copilareasca", a declarat Nastase.
Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Buzau, ca exista in partid membri, printre care si el, care spun ca nu are rost ca social-democratii sa ramana in coalitia de guvernare, mentionand ca in ultima vreme PSD este provocat sistematic de PD-L.
Liderii PSD se intalnesc, joi, la Calinesti Arges, pentru o sedinta a Comitetului Executiv National, la finalul careia va avea loc o conferinta de presa.
Comitetul Executiv al PSD trebuie sa stabileasca data organizarii Congresului de lansare oficiala a candidaturii lui Mircea Geoana pentru alegerile prezidentiale, precum si elementele principale ale strategiei si raportarii la PD-L in campanie.