Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, il acuza pe presedintele Basescu de faptul ca este partinitor. El a aratat, in cadrul unei emisiuni radiofonice, ca seful statului incearca in prezent sa-si favorizeze partidul intr-o batalie pentru resurse.
„Traian Basescu incearca sa-si favorizeze partidul si il trosneste pe Tariceanu intr-o batalie care este, in mod evident, o batalie pentru resurse. Iar resursa, aici, este o resursa electorala pentru viitor - este vorba de Alianta“, a apreciat Adrian Nastase. In opinia sa, propunerile consilierului prezidential Theodor Stolojan legate de o fuziune a democratilor si liberalilor sunt rezultatul unei dorinte de a oferi o formula de tipul „partid al majoritatii prezidentiale“ pentru viitoarele alegeri.
In acelasi timp, considera liderul social-democrat, premierul Calin Popescu-Tariceanu incearca sa apere PNL pentru a nu avea soarta PN¥CD. Adrian Nastase considera ca „razboiul dintre cele doua palate“ creeaza o serie de ambiguitati privind politica externa si integrarea europeana.
El a afirmat ca „situatia a fost mai usoara“ atunci cand era prim-ministru, in conditiile in care facea parte din aceeasi familie politica cu fostul presedinte Ion Iliescu. (C.A.)