Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine, pe blogul sau, ca presedintele Traian Basescu nu mai actioneaza responsabil ci isi urmareste exclusiv interesele politice in campania pe care a inceput-o pentru un nou mandat la Cotroceni. Nastase a contrazis afirmatiile lui Basescu, lansate la Praga, din care reiese ca Romania nu risca sa intre intr-un derapaj economic.
"Nu cred ca este cineva care nu-si doreste ca economia Romaniei sa isi revina cat mai rapid, sa nu mai existe efectele sociale pe care le resimt aproape toti cei care traiesc si lucreaza in aceasta tara - indiferent ca sunt bugetari sau angajati in mediul privat. Nu cred ca se gandeste cineva, ca ar fi bun un somaj de 10%, doar ca sa nu mai candideze Basescu. Problemele de acum depasesc discutiile despre si din lumea politica", a scris Nastase pe blog.
"Daca mai era nevoie de ceva care sa ne convinga ca Basescu este in campanie si ca nu actioneaza ca un presedinte preocupat de conducerea tarii, iata o declaratie care ne spune tot. Din pacate, ne spune foarte multe despre un om care nu intelege nici macar in ultimul ceas sa fie responsabil", mai afirma liderul PSD.
Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, la Praga, faptul ca Romania nu risca un derapaj economic, iar incepand cu primul trimestru al anului 2010, economia isi va reveni la stadiul din 2008.
"Nu avem in momentul de fata niciun semn ca ar putea exista un derapaj, toate semnele sunt ca am reusit sa stopam declinul economic in trimestrul al treilea, urmand ca in trimestrul al patrulea si in primul trimestru din 2010 sa ne apropiem de nivelul de crestere economica din 2008", a afirmat miercuri, la Praga, presedintele Traian Basescu, la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Cehia