Presedintele PSD, Adrian Nastase, apreciaza, in raportul de analiza pe care-l va prezenta astazi la Biroul Executiv Central, ca argumentele principale pentru incheierea aliantei electorale cu PUR - evitarea izolarii PSD si crearea unui front mediatic favorabil in campanie - nu au fost intemeiate decat la nivel central.
“La nivel local, unitatile mediatice asociate cu PUR au continuat ofensiva impotriva candidatilor PSD“, se arata in document. Nastase considera in raport ca, la momentul asocierii cu umanistii, in aproape toate judetele, organizatiile locale ale PUR erau fie lipsite de influenta, fie dezorganizate din punct de vedere politic.
“Organizatiile locale ale PUR colecteaza, in general, traseisti politici si veleitari“, apreciaza Nastase. El mentioneaza totodata ca PSD nu a pierdut guvernarea la urne, ci in Parlament, partidul neputand mentine de partea sa majoritatea parlamentara pentru ca potentialii sai aliati, UDMR si PUR, au migrat liber catre “gruparea politica ce a desemnat prin vointa prezidentiala candidatul la functia de prim-ministru“.