Presedintele PSD Adrian Nastase si-a anuntat ieri decizia de a candida pentru functia de presedinte executiv al PSD. El a declarat ca ar fi fost “anormal“ sa fie in continuare presedinte, iar Ion Iliescu sa-i fie adjunct.

Nastase a afirmat ieri la Timisoara, intr-o conferinta de presa, ca la Congresul din aprilie va candida, cel mai probabil, pentru functia de presedinte executiv al partidului, apreciind drept “ilogic si anormal“ ca Ion Iliescu sa fie adjunctul sau.“Aceasta este formula de echilibru pe care vom merge“, a precizat Nastase, referindu-se la viitoarea structura de conducere a partidului. El a mai afirmat ca doreste ca rezultatul Congresului PSD sa dea un semnal “de continuitate si innoire“.“Cred in nevoia unei formule de conducere care sa asocieze experienta si calitatile presedintelui Ion Iliescu cu nevoia unei garnituri de lideri mai tineri care, in viitoarea organizare a partidului, sa dea, pe de o parte, semnalul de continuitate si, pe de alta parte, semnalul de innoire. Eu inteleg ca ar fi ilogic si anormal intr-un fel sa gandim o formula de conducere in care Ion Iliescu sa fie adjunctul meu“, a declarat Adrian Nastase.

Echipa de tineri

Despre garnitura de tineri actualul lider al partidului a spus ca va include o serie de “oameni de la nivel local“, facand trimitere in special la liderul PSD Cluj, Ioan Rus.
“Stiu ca intentiile lui Rus sunt, chiar daca mai nerabdatoare, ca si ale mele. Rus nu se bate singur. Suntem foarte multi care dorim acelasi lucru. Eu sper ca Ioan Rus va candida si va castiga“, a mai spus liderul PSD. Nastase a precizat ca, daca la Congresul din aprilie votul partidului nu-l va ajuta sa ocupe nici una din cele trei functii importante, nu va pleca din PSD.
“Indiferent daca voi fi sau nu ales, nu voi genera o miscare paralela“, a precizat liderul PSD.
Nastase se afla la acest sfarsit de saptamana in campanie electorala interna, urmand ca in zilele urmatoare sa viziteze mai multe judete transilvane.