Democratii bihoreni au impartit locuitorii judetului in trei categorii: "poporul" (176.851 au votat NU) , "adversarii" (49.012 au votat DA) si restul care "nu mai conteaza" (279.225 n-au votat). "Cine nu voteaza nu conteaza", pare sa fie noul slogan al PD Bihor.
Potrivit liderilor PD Bihor, indiferenta manifestata de peste jumatate din populatia judetului, respectiv 66,24%, fata de referendumul din 19 mai nu reprezinta nici pe departe o atitudine de respingere a campaniei virulente si agresive duse de presedintele Traian Basescu si vreun vot de blam dat intregii clase politice, ci, pur si simplu, acesti oameni nu mai exista politic.
"Incepand de sambata, cei care nu au participat la vot nu mai conteaza, iar Parlamentul a fost majoritar doar pana sambata", a declarat, ieri, Mircea Matei, secretarul general al PD Bihor, in prima conferinta de presa dupa victoria electorala obtinuta de seful statului in lupta cu liderii partidelor parlamentare.
Mergand pe principiul enuntat de democratul Matei, dintre cei 506.413 bihoreni inscrisi pe listele electorale, doar 17.665 de persoane, adica "poporul" care a votat pro-Basescu, ar mai avea dreptul sa fie reprezentati de seful statului roman. Si invers.
Chef cu merituosi pro
Pentru incununarea succesului referendumului de sambata, conducerea centrala a PD a promis un mare chef pentru organizatiile judetene ale partidului "cu merite deosebite" in intrecerea democrata de mobilizare a electoratului la vot.
Liderii din judetele merituoase, printre care se afla si Bihorul cu cele 78,28% voturi pro- Basescu, vor primi meniul complet, ceilalti vor capata sanctiuni si vor inghiti in sec. "Noi ne-am comandat deja meniul", a tinut sa precizeze secretarul PD.
In alta ordine de idei, punerea in aplicare promisiunilor electorale facute de presedintele Traian Basescu "poporului" care l-a votat si crearea majoritatii parlamentare pe care o enuntase in campania electorala se vor realiza dupa "un scenariu "atipic", spun democratii bihoreni. "Vom avea un guvern de tehnocrati", a declarat vicepresedintele Stefan Seremi.
Deocamdata, la varful PD s-a inceput "primenirea clasei politice" printr-o ampla campanie de racolare a parlamentarilor frustrati, blazati si nemultumiti din tabara celor "322".
Democratii incep formarea "noii clase politice a Romaniei moderne", lasand usile partidului deschise larg pentru orice "oligarh", "hot" sau "miner" din Camera Deputatilor sau Senat, indiferent de culoare politica.