Partidul Democrat are mari emotii in privinta motiunii de cenzura pe care au incercat s-o depuna ieri la Camera Deputatilor. Presedintele liberal al Camerei, Bogdan Olteanu, nu si-a putut ascunde satisfactia de a inapoia democratilor motiunea de cenzura dupa ce a constatat ca nu are cele 116 semnaturi necesare, unul dintre semnatari, Gheorghe Flutur, fiind trecut de doua ori. Imediat, in urma unor negocieri ad-hoc, senatorul Nati Meir a fost convins sa devina el cel de-al 116-lea semnatar al motiunii, care va fi depusa din nou astazi. Dar peripetiile nu se opresc aici. Senatorul PNL Puiu Hasotti a reusit sa-l convinga aseara pe Mihai Lupoi, singurul parlamentar liberal care a semnat in favoarea motiunii PD, sa-si retraga adeziunea exprimata.
"Am primit motiunea de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu, dar am decis sa restituim aceasta motiune de cenzura, pentru ca nu s-a intrunit numarul de semnaturi necesare", a declarat Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. In urma verificarilor s-a constatat ca presedintele executiv PLD, Gheorghe Flutur, a semnat de doua ori. Flutur a declarat insa ca a semnat doar o singura data, iar liderii democrati au dat vina pentru aceasta incurcatura pe secretarele partidului.

Lupoi, convins de Hasotti sa renunte la semnatura impotriva sefului sau de partid

Pentru singura semnatura de care mai era nevoie, a fost convins in ultimul moment deputatul independent Nati Meir, desi presedintele PD Emil Boc a declarat ca acesta isi exprimase deja adeziunea la motiunea initiata de democrati. Cu toate acestea, suspansul continua si asta pentru ca senatorul Mihai Lupoi, singurul liberal care a semnat motiunea impotriva sefului sau de partid, a fost convins aseara de vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, sa-si retraga semnatura. In replica, deputatul PLD Marian Paveliu, sustine ca mai exista cel putin patru parlamentari care si-au exprimat intentia de a semna motiunea anti-Tariceanu. Motiunea de cenzura depusa ieri la Parlament este semnata de parlamentari PD, PLD, independenti, dar si PC si PNL, are 50 de pagini si se intituleaza "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece", fiind cea de-a patra cu care se confrunta premierul in functie. Temele asupra carora se concentreaza textul motiunii sunt esecul referendumului, precum si ceea ce semnatarii considera a fi gafele actualului Cabinet in domeniul justitiei, agriculturii si sanatatii.