Machiavelli.ro : Trei deputati PDL ar mai putea semna motiunea de cenzura

Un parlamentar democrat-liberal a semnat deja pentru motiunea de cenzura care va fi depusa de Opozitie pe 17 aprilie, iar alti trei ar urma sa semneze pe acelasi tabel, au declarat surse politice.
Conform surselor citate, cei trei democrat-liberali intentioneaza sa faca acest lucru dupa sarbatorile de Paste, respectiv dupa ce vor reveni in Bucuresti. Aceleasi surse sustin ca parlamentarii PDL ar fi purtat deja negocieri in acest sens cu reprezentantii Opozitiei.
Presedintele Organizatiei PNL Ramnicu Valcea, deputatul Cristian Buican, a declarat, miercuri, ca se poarta discutii cu mai multi parlamentari democrat-liberali pentru votarea motiunii de cenzura. "Din informatiile pe care le am, stiu ca in prezent se discuta foarte mult atat cu deputati, cat si cu senatori PDL pentru a vota in favoarea motiunii de cenzura din 17 aprilie. (...) Eu, la Valcea, o sa am in vedere deja discutii cu cei patru parlamentari ai Puterii pentru sustinerea motiunii de cenzura", a precizat Buican.
La randul sau, deputatul PSD Florin Iordache a afirmat, miercuri, ca Opozitia poarta discutii cu parlamentari ai PDL care intentioneaza sa voteze motiunea de cenzura ce va fi depusa de USL.
"Prin aceasta motiune dorim debarcarea Guvernului, acesta este principalul obiectiv al nostru. Sunt discutii cu colegi de la PDL pentru a vota si ei motiunea noastra de cenzura, cred ca printre cei din zona Ardealului vor fi foarte multi care nu inteleg de ce trebuia cedat unui santaj in ceea ce priveste Universitatea din Targu Mures. Eu cred ca in momentul votarii motiunii de cenzura vor fi foarte multe surprize cu colegii din arcul guvernamental care o vor vota", a spus Iordache.
Textul motiunii, care este aproape finalizat, se refera la trei mari aspecte: modul de impartire a banilor de catre Guvern ca "mita electorala" alesilor locali ai Puterii, gestionarea frauduloasa a resurselor nationale ale tarii si infiintarea unei facultati separate in limba maghiara in cadrul UMF Targu Mures. AGERPRES