AGERPRES - Ion Iliescu: "Monarhistii in Romania au fost o minoritate si asa sunt si acum"

Monarhistii in Romania au fost o minoritate, inca din 1990, de cand a inceput sa apara curentul monarhist, si asa sunt si acum, a declarat joi fostul presedinte Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD.
Intrebat cum comenteaza faptul ca pe site-ul Forumului Constitutional au aparut opinii potrivit carora Romania ar trebuie sa se revina la monarhie, fostul sef de stat a aratat ca nu dispune de date procentuale. "Stiu ca, chiar din 1990, cand a inceput sa apara curentul asta, monarhistii in Romania au fost o minoritate si sunt si astazi. Eu am pledat pentru a normaliza relatiile cu familia regala", a spus Ion Iliescu.
El a adaugat ca a pledat totodata pentru normalizarea relatiilor cu Regele Mihai I, pe care l-a vizitat la Versoix. "Si am inlesnit si revenirea si normalizarea relatiilor cu regele, am avut receptii la Cotroceni, am discutat impreuna. Deci, din acest punct de vedere, nu am niciun fel de reticente ca sa stabilim o relatie normala cu un trecut al tarii. Dar in ce masura populatia actuala, cetatenii actuali si tineretul de astazi mai intelege nevoia unei monarhii, mi-e greu sa spun. Si eu simt ca nu prea e mare acest aflux", a spus Ion Iliescu. In opinia acestuia, cresterea numarului de pro-monarhisti nu s-ar datora dezamagirii fata de clasa politica actuala. "Mira-m-as!!", a raspuns Ion Iliescu, intrebat cu privire la acest aspect.