DeCeNews: Antonescu: Exista doua variante dupa alegeri. Vezi care

Liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin, dar si primarul general Sorin Oprescu au raspuns, in emisiunea "Sinteza zilei", prezentata de Mihai Gadea, atacurilor presedintelui Traian Basescu.
Liderii Uniunii Social Liberale au explicat de ce romanii sunt responsabili pentru votul din 9 decembrie. Liderul USL, Crin Antonescu, a explicat ca Romania nu face o schimbare din patru in patru ani, ci o schimbare dupa 20 de ani, pentru mai mult de patru ani.
"Dincolo de miza obisnuita a oricaror alegeri parlamentare, care sunt foarte importante, acum avem mize suplimentare(...). Acum nu se voteaza doar pentru urmatorii 4 ani, ci, in ideea in care va exista o majoritate a USL, se voteaza pentru inceputul primului proiect care sa dureze mai mult de 4 ani", a spus presedintele senatului, Crin Antonescu, referitor la mizele acestor alegeri.
"USL nu s-a constituit numai pentru a lupta cu Basescu, pentru a da o majoritate si un guvern. Ea s-a construit pentru ca, in cazul unei victorii, sa construim ceva serios", a adaugat liderul USL.
Crin Antonescu a explicat ca dupa alegerile parlamentare vor exista doua variante, in functie de rezultatul votului. In cazul in care USL nu va obtine majoritatea absoluta "jocurile vor fi facute de Traian Basescu", dar, in caz contrar, Victor Ponta va fi prim-ministru.
"Nu exista negociere aici, avem un vot in spate si daca presedintele nu respecta acest vot se produce suspendarea presedintelui", a declarat Antonescu.
"Avem sansa de a deschide un proiect national de durata in care sa ramana ceva(...) Avem nevoie de fiecare vot (...) pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare in tara, in afara tarii, ca sa avem o majoritate pentru modificarea constitutiei, ca sa avem un guvern care sa simta in spate forta a milioane de voturi si forta a sute de parlamentari. Anul 2013 va fi foarte greu si avem nevoie de un guvern puternic care sa aiba sustinere si care sa simta ca face lucrurile necesare in numele poporului roman. E nevoie de fiecare vot", a mai spus Crin Antonescu.