Postul de vicepresedinte al Senatului a fost acerb discutat vineri, in cadrul sedintei de grup a PSD de catre senatorii Dan Voiculescu si Miron Mitrea, desi protocolul PSD-PC prevedea expres ca acest post sa fie ocupat de un membru PC.
Surse din PSD au declarat pentru Mediafax ca senatorul PSD Miron Mitrea a decis sa-l contracandideze pe senatorul PC Dan Voiculescu pentru postul de vicepresedinte al Senatului, dat fiind faptul ca nu a reusit sa obtina functia de lider de grup.
Potrivit surselor mentionate senatorul PSD Ion Toma a fost ales vineri in unanimitate lider al grupului senatoril PSD-PC, iar potrivit protocolului de colaborare al Aliantei PSD-PC, PC urma sa depuna functiile de vicepresedinti ale celor doua Camere.
Astfel, daca la Camera Deputatilor functia de vicepresedinte i-a revenit Danielei Popa, la Senat aceasta functie urmand sa-i revina senatorul PC Dan Voiculescu, care este singurul senator pe care PC il detine in aceasta Camera a Parlamentului.
Sursele citate a aratat ca Miron Mitrea a decis sa-l contracandideze pe Dan Voiculescu pentru a nu-si pierde influenta in cadrul PSD, el fiind acuzat de catre colegi ca in acest fel pune in pericol acordul de colaborare dintre PSD si PC. Acestea au mai aratat ca Miron Mitrea ar fi amenintat ca il va contracandida pe Mircea Geoana la presedintia Senatului, daca nu va obtine functia de vicepresedinte al Senatului sau pe cea de lider de grup senatorial care i-a fost deja atribuit lui Ion Toma.
Din cauza conflictului creat de depunera candidaturii lui Miron Mitrea grupul senatorial a intrat intr-o pauza de consultari urmand ca ulterior sa transeze aceata problema.
Senatorul PC Dan Voiculescu a parasit sedinta grupului inainte de a se lua pauza de consultari.
La reluarea dezbaterilor, grupul senatorial PSD+PC din Senat a votat, cu 30 de voturi "pentru" si 19 " impotriva", respectarea Protocolului de colaborare dintre cele doua partide, care prevede ca PC ii revin functiile de vicepresedinti ai celor doua Camere.
Astfel, o eventuala candidatura a social-democratului Miron Mitrea pentru functia de vicepresedinte al Senatului devine inoportuna, postul urmand a fi preluat de conservatorul Dan Voiculescu, au mai precizat sursele citate.