Organizatia municipala a Partidului Democrat a anuntat ieri intr-o conferinta de presa depasirea momentului de criza si intrarea intr-o oarecare normalitate. Deputatul Laurentiu Mironescu a ajuns la concluzia ca s-a pierdut prea mult timp cu luptele interne si asteapta acum organizarea cat mai rapida a alegerilor judetene pentru rezolvarea tuturor disensiunilor. Alegerile vor avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul lui noiembrie, intarzierea acestora riscand sa le compromita, in conditiile in care se apropie sarbatorile de iarna. Mironescu este convins insa ca s momentul de criza a trecut, cu atat mai mult cu cat au incetat si traditionalele hartuieli ale PSD-ului.
Odata desemnata si noua conducere judeteana a PD - pentru sefia careia va candida, de altfel, si Mironescu - democratii isi vor nominaliza, in prima parte a anului viitor, candidatul pentru Primaria Constanta. Chiar daca va mai fi un an si jumatate pana la alegerile din 2008, atat deputatul Mironescu, cat si consilierul local municipal Danut Moisoiu sunt convinsi ca omul lor va avea mult de treaba. Parlamentarul a exclus din start varianta de a se inscrie in cursa pentru Primarie, sustinand ca nu este pregatit pentru o astfel de provocare si nu s-ar simti confortabil in ipostaza de edil. „Niciodata sa nu spui niciodata”, a concluzionat insa Mironescu, cel care a dat de inteles ca lucrurile s-ar putea schimba daca i se va cere acest lucru de la partid. Pana atunci, deputatul a preluat din zbor delicata problema a soselei de coasta, invocata de primarul Radu Mazare. Laurentiu Mironescu sustine chiar ca PD detine paternitatea acestui proiect, prezent pe lista de obiective inaintate de partid anul trecut, la alegerile locale, dar intr-o formula oarecum diferita. Pe de alta parte, deputatul a declarat impaciuitor: „Nu am nici puterea, nici influenta, nici vointa de a comenta ce face Mazare”.

Fosta conducere a Ministerului Transporturilor, acuzata de „achizitii cretine”

Mult mai dur a fost la adresa ilegalitatilor comise in domeniul sau favorit, al Transporturilor, acolo unde „fostul regim a creat un piedestal de furaciune greu de atins”. Mironescu a adaugat ca au fost facute tot felul de „achizitii cretine”, care in timp au facut ca Ministerul Transporturilor sa acumuleze datorii de 27.000 de miliarde de lei. Iar printre marii perdanti se afla si Administratia Compania Nationala a Canalelor Navigabile SA Constanta, de unde firma pesedista Deltaconst Tulcea „a furat pana n-a mai putut”. Tot in cadrul conferintei de presa, Laurentiu Mironescu a facut referire si la podul de la IPMC, care ar conduce la „o fluidizare a traficului portuar”, dar ale carui reparatii au incremenit in asteptarea fondurilor. „Cei de la PSD au propus pentru finalizarea reparatiilor la IPMC suma de 95 de miliarde lei, dar solicitarea a fost respinsa. Eu voi incerca sa obtin 35 de miliarde de lei, atat cat este necesar pentru definitivarea unei benzi si conservarea celeilalte”, a declarat deputatul PD. Parlamentarul a mai adus in discutie cu aceeasi ocazie, problemele din invatamantul romanesc, declarand ca nu sprijina greva profesorilor, dar ca… o sustine. „Riscam sa crestem o generatie de manelisti daca nu indreptam ce se intampla acum in actul educational”, a concluzionat Mironescu. In alta ordine de idei, in ceea ce priveste situatia PD Mangalia, acolo unde doi consilieri locali au fost dati afara din partid, comentariile nu au fost prea transante, doar democratul Remus Macovei - prezent si el la conferinta - declarand: „Excluderile din partid sunt o solutie neviabila”. La randul sau, Mironescu a admis ca a discutat cu cei exclusi, care l-au anuntat ca vor contesta decizia presedintelui Organizatiei Municipale a PD Mangalia.