Tensiunile din cadrul Aliantei din ultima perioada, zgandarite si de iesirea la rampa a fostului lider liberal, actualul consilier prezidential Theodor Stolojan, sunt departe de a se fi stins. La Constanta insa, lucrurile nu sunt, cel putin din punctul de vedere al deputatului democrat Laurentiu Mironescu, chiar atat de dramatice. "La nivelul meu, de simplu deputat, exista foarte multe similitudini in comportament cu cei mai multi dintre liberali. Lucram impreuna in comisii, ne sprijinim reciproc, iar la nivelul Constantei mi se pare ca ne inscriem pe acelasi trend de cooperare", a declarat Laurentiu Mironescu.
Acesta a admis, totusi, ca sunt si anumiti liberali care intrec masura, exemplele fiind destule in ultimele zile. "Ca unii liberali fac declaratii deloc fairplay este inca o dezamagire", a fost de parere deputatul democrat, care a facut referire, in acest context, la atacurile indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu. "L-au atacat pe dl. Basescu, uitand ca fara valul de simpatie generat de energia politica a lui Traian Basescu nu vorbeam nici unii dintre noi din pozitia de partid la guvernare", a mai afirmat democratul.

"Stolojan a pus degetul pe rana"

Cat priveste recenta iesire la rampa a lui Theodor Stolojan, iesire care a inflamat liderii PNL, deputatul PD Laurentiu Mironescu a gasit-o mai mult decat... placuta. "Mi-a placut enorm. De altfel, am sesizat in interviul televizat aceeasi abordare care arunca in derizoriu politicianismul de care nu se dezbrara cei mai multi dintre reprezentantii clasei politice de azi. Precis, fara echivoc, a pus degetul pe rana si a dezvaluit ce stie toata lumea: ca nu ne-am respectat multe din angajamentele din campanie. Probabil ca unii, ametiti de pozitii, uita exact asemenea lucruri...", a fost de parere deputatul PD, care a adaugat ca, din pacate, prea multi uita ca prima responsabilitate este cea fata de oameni. "Si mai trist, responsabilitatea aceasta a ajuns o lozinca de care rad toti", a mai declarat deputatul.