Lupta pentru sefia PSD devine tot mai intensa, pe masura ce se apropie congresul social-democratilor. Miron Mitrea va candida la sefia partidului. Anuntul a fost facut astazi la o dezbatere organizata de Institutul "Ovidiu Sincai" despre "Perspective ideologice pentru stanga romaneasca".
Alte nume vehiculate sunt ale lui Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Adrian Nastase.
Miron Mitrea a declarat ca intentiona sa-l sustina pe Cristian Diaconescu, dar acesta nu s-a decis, nu are alta solutie decat sa candideze el. Cristian Dioaconescu, cu multa vreme in urma, m-a intrebat daca as fi dispus, in cazul in care candideaza, sa-l sprijin si am spus ca da. Se pare insa ca nu a luat aceasta decizie asa ca am sa candidez eu. Nu exista alta solutie. Voi candida in niciun caz pentru alta functie decat pentru cea de presedinte. Nu ma intereseaza nicio alta functie", a declarat Mitrea.
Intrebat daca s-a gandit deja la o echipa, Mitrea a raspuns ca vrea sa colaboreze cu Adrian Severin, Marian Sarbu si Sorin Oprescu, care ar putea reveni in PSD.
Nu ma intereseaza functia de presedinte a Senatului
El a dezmintit zvonurile potrivit carora ar fi negociat cu Adrian Nastase functia de presedinte al Senatului, "n-am de gand sa ies la pensie".
Mitrea a negat ca ar avea vreo legatura cu Traian Basescu
"Spre deosebire de alti politicieni, nu am obsesia Basescu. Nu ma culc seara numarand de cate ori l-am injurat. Nu cred ca politica se face cu obsesii. Mai mult, cred ca obsesia unora pentru el l-a adus pe Traian Basescu unde este", spune Mitrea.
Legat de relatia lui cu Adrian Nastase, Mitrea a spus: "Nastase este colegul meu si am o relatie foarte buna, dar nu face parte astazi din aceeasi echipa".
La nici o saptamana dupa ce publica o analiza devastatoare la adresa liderului PSD Mircea Geoana, considerat principal vinovat pentru pierderea alegerilor prezidentiale, Institutul Ovidiu Sincai organizeaza astazi o dezbatere in Capitala care ii reuneste la aceeasi masa pe mai toti contestarii grei ai actualului presedinte al partidului.
Adrian Nastase, Adrian Severin - liderii Institutului, Ion Iliescu, Victor Ponta - cel care si-a anuntat sustinerea pentru o eventuala candidatura a primului sau a lui Cristian Diaconescu - sunt prezenti alaturi de Cristian Diaconescu si Miron Mitrea la eveniment.
In acelasi timp, pesedistii din aripa Geoana ar urma sa se intalneasca, potrivit unor surse din partid, citate de presa centrala, la Bran.
"Fiecare are dreptul sa-si organizeze viata si lupta politica asa cum crede, chiar si asa cu intalniri pe bucati, prin tara. Nu sunt anormale si ne asteptam ca ele sa continue", a declarat Miron Mitrea despre intalnirea de la Bran.