Dupa ce Dinu Patriciu a recunoscut ca a sponsorizat PSD in campania electorala din 2004 cu aproape 2 miliarde de lei vechi, el pledand totodata pentru o alianta intre PNL si PSD, democratii si liberalii continua sa se certe. Liberalul Crin Antonescu si democratul Ioan Oltean au avut ieri, in direct la o televiziune, un schimb dur de replici cu privire la relatia actuala dintre cele doua partide.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat ca nu poate i"permite unui partid ca PD, care nu are ideologie, identitate, istorie, sa faca acuzatii la adresa PNLi".
In replica, vicepresedintele democrat Ioan Oltean a raspuns ca PD nu are ca PNL o vechime, dar are o identitate si isi construieste o ideologie, fiind un partid care nu a demonstrat infidelitate fata de partenerii si nu poate fi acuzat de inconsecventa.
Oltean considera ca actuala Coalitie este ineficienta si invoca drept argument problemele Aliantei cu Partidul Conservator si, uneori, cu UDMR.
Liberalii cred insa ca ministrii democrati care il critica pe premier ar trebui sa demisioneze. i"Constat ca ministrii, cei mai multi din PD, nu au alta preocupare decat sa critice premierul. Acesti oameni, daca sunt corecti, sa-si dea demisia acum, si nu dupa 2007. Daca nu, sa taca si sa discute probleme in Guverni", a declarat deputatul Crin Antonescu.
Democratii sustin totusi ca aceste reprosuri sunt intemeiate. i"Aceste critici sunt facute dupa ce premierul i-a pus in situatia de a face restructurare fara ca aceasta decizie sa fie discutata in prealabili", a mai spus Ioan Oltean.
Pe de alta parte, vicepresedintele PD a afirmat ca partidul din care face parte isi doreste alegeri anticipate, dar nu acum, ci dupa 1 ianuarie 2007, iar ca partid de alianta si-ar dori mai departe PNL.
PNL Prahova il apara pe Patriciu
In acelasi timp, presedintele PNL Prahova, deputatul Adrian Semcu, a declarat sambata pentru NewsIn ca omul de afaceri liberal Dinu Patriciu, care a recunoscut ca a sponsorizat PSD, este mai putin vinovat decat Valeriu Stoica, care ataca constant actuala conducere a partidului.
El a afirmat ca o eventuala excludere a omului de afaceri Dinu Patriciu din partid ar fi o masura exagerata. Semcu crede ca mai multi colegi de partid au pus problema excluderii lui Patriciu, i"din dorinta de a se pune bine cu sefiii", dar ca, in opinia sa, Patriciu are justificari - este presedintele unei mari companii. Vineri, liberalul Radu Stroe a cerut sanctionarea i"drasticai" a lui Patriciu pentru gravele prejudicii aduse PNL, iar vicele Puiu Hasotti a spus ca atat Dinu Patriciu, cat si Valeriu Stoica trebuie exclusi din PNL de catre organizatiile din care fac parte.
O problema de mult apusa!
Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a afirmat ieri ca liberalii au transat problema unei eventuale colaborari cu PSD inca de la momentul in care au decis constituirea Aliantei PNL-PD si ca Dinu Patriciu a reluat o tema pe care PNL a lamurit-o de mult. El a explicat ca liberalii au solutionat aceasta problema i"clari" inca din 2003, atunci cand s-a luat decizia de a se face alianta cu PD.
i"Aceste declaratii ale lui Dinu Patriciu sunt cunoscute, el le-a mai facut si in 2004i", a spus purtatorul de cuvant al PNL, adaugand ca este vorba de opinia unui membru al PNL, care iese in afara liniei politice a partidului si, astfel, cade sub sanctiunea unor articole din Statutul PNL.