Mircea Geoana propune o reformare a PSD, care pana acum s-ar fi integrat intr-un mod neofanariot de a face politica.
Tinerii sociali-democrati, care se scolesc la cursurile de vara ale TSD, au aflat despre intentiile liderului PSD, Mircea Geoana, de a reforma partidul. El le-a spus ca PSD, pentru a putea recastiga increderea populatiei, trebuie sa recunoasca faptul ca in anii de dupa 1990 a fost parte a unui sistem politic neperformant.
In viziunea lui Geoana, PSD trebuie sa propuna pentru Romania o ruptura de trecut, de maniera neofanariota de a face politica, el aratand totodata ca este nevoie de ruptura de o politica neperformanta.
Geoana a fost de parere ca, pana cand aceasta formatiune nu va avea curajul sa recunoasca faptul ca este parte a unui sistem neperformant politic si social, n-o sa poata merge mai departe pentru urmatorii 10-15 ani. „Castigam alegerile in mod cert, dar nu vom recastiga increderea profunda a societatii“, a spus Geoana.
El le-a mai spus tinerilor social-democrati ca multitudinea de etichete negative pe care le poarta partidul pe care il conduce trebuie inlaturate si ca va fi nevoie ca PSD sa inceapa sa faca o altfel de politica decat pana acum.

„Politica nu se face pentru bani“

Mircea Geoana i-a indemnat pe tineri sa nu creada ca pot face bani din politica. El a amintit de faptul ca, dupa Congresul partidului, la care a fost ales presedinte, Traian Basescu a afirmat ca a primit la Cotroceni un mesager care a venit sa-i vorbeasca despre o propunere ca Mircea Geoana sa preia o functie importanta la o banca din Londra. Geoana a confirmat ca a primit acea propunere. „Daca am ramas in politica si am dat cu piciorul la o leafa de vreo 200.000 de lire sterline pe an - si acum imi spune nevasta-mea 'Ce a fost in capul tau' - a fost pentru ca eu cred cu tarie ca avem o treaba de facut in tara asta“, a marturisit Geoana.

„Sa nu fiti turnatori!“

Ieri, tinerii social-democrati au discutat despre relatia PSD cu presa si imaginea acestei formatiuni politice in mass-media. Senatorul Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD, i-a sfatuit sa nu fie „turnatori“ si sa incerce sa schimbe in mod real modul de a face politica.
El le-a mai spus ca trebuie sa fie deschisi in relatia cu presa. „Sunteti obligati, daca vreti sa faceti politica, sa aveti o relatie normala cu presa“, a afirmat Diaconescu.
In replica, Daciana Sarbu i-a spus senatorului ca ar trebui sa aiba acest tip de discutii si la Delegatiile Permanente de la sediul central al PSD.