Jurnalul National informeaza: "Mircea Geoana ar putea fi suspendat din partid"
Apele s-au agitat in ultimele zile in PSD dupa ce presedintele Senatului a postat pe blogul sau o inregistrare in care explica motivele vizitei sale la casa lui Vintu, in ultimele zile ale campaniei electorale. Posibila suspendare din PSD a lui Mircea Geoana ar putea fi discutata astazi la Sinaia.
Agentiile de presa vorbesc de o sedinta care nu a fost anuntata oficial, dar care se va desfasura la Sinaia. Pe surse, se spune ca Geoana ar putea fi suspendat din partid pentru declaratiile conform carora Victor Ponta l-ar fi pus sa minta, anunta antena3.ro.
De altfel, mai multi parlamentari il critica pe Geoana intr-o scrisoare deschisa. 26 de semnatari ai scrisorii deschise, printre care Valeriu Zgonea, Nicolae Banicioiu si Viorel Hrebenciuc il acuza pe Mircea Geoana de dezinformare si de intentia de a distruge din interior PSD prin "planuri ascunse".
Liderii social-democrati sustin ca este de notorietate in partid faptul ca Geoana a mintit in 2009 cand Viorel Hrebenciuc, Cozmin Gusa si Victor Ponta i-au cerut explicatii in legatura cu acea vizita.
Potrivit Statutului, Geoana poate fi sanctionat cu suspendarea din functie pe timp limitat (articolul 11, alineat 3) ceea ce nu atrage de drept retragerea sprijinului politic pentru functia de presedinte al Senatului, sanctiune prevazuta separat, la alineatul 4.
Fostul candidat la prezidentiale a spus ca a fost sfatuit sa minta despre vizita nocturna facuta lui Vintu. "Am aflat de aparitia fotografiilor a prezentei mele la Vintu cu cateva minute inainte de a intra in platou la Parlament. Domnul Ponta care era purtatorul de cuvant al campaniei mele mi-a spus daca va intreaba de vizita la Vintu mintiti si spuneti ca a fost acasa la nevasta".
Mihaela Geoana sustine afirmatiile sotului sau: "Victor Ponta isi facea de lucru pe la usa, dupa care s-a apropiat de noi si ni s-a adresat: Domnule presedinte, in situatia in care va intreaba daca ati fost la Vintu, aseara, negati! Spuneti ca erati acasa cu sotia, va intoarceti catre doamna, si doamna confirma, dand din cap, ca asa este".
Presedintele PSD i-a dat replica lui Mircea Geoana la scurt timp dupa ce acesta si-a lansat acuzatia. "O sa-i propun o intelegere domnului Geoana: daca dansul nu mai minte despre mine, sa nu mai spun nici eu adevarul despre el", a spus Victor Ponta.