Corina Dragotescu publica un articol pe ImpactNews, intitulat "Unii apropiati ai lui Geoana i-au cerut sa se retraga", articol pe care il puteti citi in continuare.
"Surse din PSD afirma ca unii apropiati ai lui Mircea Geoana au discutat cu acesta posibilitatea retragerii candidaturii la sefia PSD. Totusi, cei care il vor mai departe in varful partidului au avut castig de cauza, dupa ce Mircea Geoana se gandea sa-l lase ca succesor pe Cristian Diaconescu. La recentele sedinte din tara, cu organizatiile s-a discutat despre persoana care l-ar putea inlocui pe Geoana, chiar in prezenta acestuia.
In aceasta nota trebuie interpretata si cerinta lui Marian Vanghelie ca Diaconescu sa nu mai candideze. Vanghelie se teme ca Geoana s-ar putea retrage in favoarea lui Diaconescu.
O schimbare de ultima ora este faptul ca se contureaza un vot doar pentru presedinte in Congres, urmand ca vicepresedintii sa fie alesi de Consiliu. Aceasta ipoteza de lucru o contrazice pe cea de acum cateva zile, cand se spunea ca Statutul va fi votat in bloc, nu articol cu articol, tocmai pentru a permite votul echipelor.
Daca se revine asupra modalitatii de alegere a presedintelui PSD, este posibil ca si Adrian Nastase sa revina asupra candidaturii.
Un lucru e cert. Totul se va juca pana in ultima zi."