Agerpres informeaza: Premierul Ungureanu vrea ca programul legislativ al Guvernului sa poata fi pus in aplicare ‘fara ragaz‘

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu si-a exprimat, joi, speranta ca relatia Guvernului cu Parlamentul sa fie coerenta, astfel incat actele normative promovate de Executiv sa poata fi puse in aplicare "fara ragaz", informeaza Palatul Victoria.Ungureanu a participat, joi, la o sedinta organizata de Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul (DRP) avand ca tema desfasurarea activitatilor din cadrul relatiilor dintre Guvern si Parlament.
"Sper ca prin intermediul dumneavoastra, activitatea celor responsabili direct cu relatia cu Parlamentul sa fie coerenta, bine organizata, in asa fel incat programul legislativ al Guvernului sa poata fi pus in aplicare, fara tagada si fara ragaz. Sper sa avem un dialog cat mai bun si mai consistent", a afirmat premierul, potrivit sursei citate.
Ungureanu a mentionat ca "pentru acest guvern, relatia cu Parlamentul este de o importanta decisiva".
De asemenea, seful Executivului a transmis un mesaj de incredere si sustinere pentru activitatea Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, accentuand necesitatea continuarii dialogului intre Guvern si Parlament.
La randul sau, seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a aratat ca exista proiecte legislative care asteapta si de sapte luni pentru a fi discutate de Parlament.
"Exista proiecte legislative care asteapta chiar si sapte luni pentru a fi discutate in Parlament. In acest sens, vom creste strictetea cu care vom acorda avize de oportunitate proiectelor legislative", a spus Iliescu, potrivit Biroului de presa al Guvernului.
La evenimentul organizat la Palatul Victoria au mai participat secretari de stat pentru relatia cu Parlamentul din ministere si sefi de autoritati din cadrul administratiei centrale.