Scena politica fierbe dupa scandalul votului din Camera Deputatilor pe Legea pensiilor. Traian Basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu si-au aruncat cuvinte grele, totul culminand cu amenintarea presedintelui PSD referitoare la o noua suspendare a sefului statului.

Presedintele Traian Basescu l-a atacat miercuri seara pe Victor Ponta intr-o emisiune pe B1TV, despre care a spus ca este o "maimutica" si "face frumos" pentru Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc sau Liviu Dragnea ca sa ramana presedinte al PSD, fiind, totodata, "imatur", "obraznic" si "impertinent". "As vrea sa clarific, pentru ca vad ca domnul acesta lipsit de orice decenta face afirmatii inutile, ma refer la Ponta. El minte cu nerusinare, stie foarte bine ca partidul lui a facut o negociere, stie ca seful grupului parlamentar PSD a fost cel care a initiat negocierea, stie si cu cine s-a facut ", a povestit Traian Basescu despre listele pe care ar figura primariile PSD care ar fi trebui sa primeasca bani de la guvern in schimbul retragerii parlamentarilor PSD de la sedinta in care s-a votat Legea pensiilor.

Basescu: Daca guvernul ar da banii, i-as cere public demisia premierului

Punandu-i-se in vedere faptul ca PSD s-a tinut de cuvant in ceea ce priveste strategia negociata cu PDL, parasind sala la votul pe Legea pensiilor, si ca PDL ar putea sa-si tina la randul sau angajamentul, seful statului a raspuns transant: "Eu cred ca, daca guvernul Boc ar da acesti bani, public i-as cere premierului Emil Boc demisia. Sigur, ar putea sa si-o dea sau sa nu si-o dea, dar nu poti sa faci targuri de acest gen. Nu cu bani publici".

"Maimutica" Ponta

Traian Basescu a continuat atacul la adresa liderului PSD, Victor Ponta, spunand ca acesta a venit in 2008 la el in birou si s-a "facut pres", rugandu-l sa-l ajute sa devina primar al Capitalei, si ca acesta si-a negociat si iesirea din PSD pentru un portofoliu de ministru. "Omul asta a venit pres la mine in birou, acest Victor Ponta, cum au mai venit si altii... si ma intreba: 'M-ati putea sprijini la competitia pentru alegerile de la Primaria Capitalei?'. Raspunsul meu a fost: 'Nu, ca nu ai sanse'. In 2008, era la mine in birou, nu in alta parte, ca sa nu fie dubii ca m-am intalnit la Golden Blitz sau la Ciresica. Nu, la mine in birou acest Ponta, care astazi vitupereaza impotriva presedintelui, era ca un pres. (...) Tot el discuta inainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin iesirea din PSD, inainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta pe care il vedeti tipand, or, nu mai pot sa-i tolerez obraznicia cand il stiu cate parale face", a spus Basescu, pe B1 TV.

Ajutor pentru Crin Antonescu

Presedintele Traian Basescu a mai declarat pe B1 TV ca l-a ajutat pe liderul PNL Crin Antonescu in 2004, punandu-l pe listele parlamentare la Bucuresti, deoarece nici o organizatie a PNL nu voia sa-l accepte sa candideze.
"Pe Crin Antonescu l-am ajutat intr-un moment de criza al lui, cand nu-l mai primea nici o organizatie. Atunci m-a rugat dl Stolojan, la schimbarea de stafeta, sa am grija, ramanand liderul Aliantei, ca a avut o situatie grea - si intr-adevar a avut o situatie grea - sa poate sa candideze undeva. Si l-am pus pe lista de Bucuresti. Situatia grea era o situatie de ultim moment, dar cum nu se duce acum la parlament, are unu la suta prezenta, la fel a facut si ca parlamentar de Tulcea, de s-a ajuns la o interventie ca sa-l pun undeva pe o lista ca nu-l mai primea organizatia unde fusese deputat timp de patru ani", a povestit seful statului.

Ponta: Eu spun ca minte

Victor Ponta a replicat furibund la declaratiile lui Basescu. Presedintele PSD a declarat ca seful statului minte atunci cand sustine ca ar fi existat negocieri intre social-democrati si democrat-liberali pentru a parasi sala de sedinte la momentul votului asupra Legii pensiilor. "Domnul presedinte minte. Nu au existat negocieri si nici un fel de negocieri, nu numai la Legea pensiilor, la nici un fel de lege intre PSD si PDL de cand eu sunt presedintele acestui partid (...) Eu spun ca minte si cu toate institutiile statului care inca il mai asculta sa dovedeasca contrariul", a afirmat Ponta.

Basescu, "derbedeul"

Ponta a declarat ca nu este santajabil de Traian Basescu si ca nu este impresionat de "metodele securistice" ale acestuia, precizand ca nu ar fi putut candida la Primaria Capitalei, deoarece nu are buletin de Bucuresti, ci de Gorj. "Reactia lui Traian Basescu este o reactie tipica de securist, de om corupt, de hot care este prins la furat si care incearca sa arunce pe toti ceilalti responsabilitatea pentru faptele sale", a spus Ponta. Presedintele PSD a fluturat amenintarea suspendarii din functie a sefului statului daca acesta va promulga Legea pensiilor.
"Intentionez ca, daca Traian Basescu va promulga legea adoptata prin frauda de catre Roberta Anastase la cererea sa personala, sa solicit conducerii PSD, de asemenea colegilor liberali, conservatori si celor de la UDMR si minoritatilor sa fie de acord, iar noi vom incepe procedura de suspendare a presedintelui Basescu din functie si vom solicita grupurilor parlamentare sa voteze aceasta cerere de suspendare", a declarat Victor Ponta. Basescu nu a scapat nici de replica presedintelui PNL, Crin Antonescu. Acesta a negat ca ar fi fost pus vreodata pe listele de la parlamentare de catre presedintele Traian Basescu si a sarit in ajutorul lui Ponta, spunand ca seful statului este un "derbedeu" daca a ajuns sa minta si sa-l califice pe seful PSD, Victor Ponta, drept "maimutica".
"Faptul ca avem un presedinte care minte in felul acesta, care se refera la celalalt fruntas al opozitiei cu un termen ca 'maimutica', arata ca totusi tara asta a ajuns sa fie condusa de un derbedeu", a mai spus presedintele liberalilor.
Traian Basescu s-a aratat sceptic ca se va mai ajunge la o noua suspendare a sa. "Eu nu cred ca se mai poate ajunge la asa ceva. Am certitudinea ca-mi voi termina cel de-al doilea mandat. Si va mai spun un lucru: nu cred ca in momentul de fata partidele de opozitie ar putea sustine credibil in fata poporului necesitatea de a suspenda un presedinte care nu face altceva decat sa le spuna romanilor unde suntem", a spus el.