Membrii PD-L Constanta exclusi din partid i-au trimis marti, in numele a peste 300 de democrat-liberali, o scrisoare lui Emil Boc, in care ii acuza pe Elena Udrea, Valeriu Stoica, Dorel Onaca si Ion Popescu ca au partea lor de vina pentru pierderea alegerilor locale in judet.
Potrivit Newsin, cei zece membrii dati afara din PD-L au organizat marti o conferinta de presa, la care au prezentat scrisoarea deschisa pe care au trimis-o presedintelui PD-L, Emil Boc, transmite corespondentul NewsIn. Ei acuza actuala conducere interimara a filialei PD-L Constanta de practici comuniste, pentru identificarea celor care au luat parte la reuniunea Consiliului de Coordonare Local, si cer respectarea statutului.
In acelasi timp, ei se intreaba retoric daca Ion Popescu, actualul lider interimar, Dorel Onaca, candidat la alegerile locale pentru Primaria Constanta, dar si Elena Udrea, care a coordonat campania, nu ar trebui trasi la raspundere pentru rezultatele slabe din alegerile locale de la Constanta.
Ei acuza lipsa de democratie din PD-L si faptul ca in fruntea filialei au fost numite persoane neligitime, inscrise de cateva luni in PD-L, care au trecut pe la mai multe partide si care isi permit sa instaureze "dictatura".
Fostul secretar general al organizatiei municipale, Remus Macovei, a declarat ca actuala conducere interimara dezinformeaza prin afirmatiile pe care le face si a precizat ca toti cei care au participat la CCL sunt membri PD-L si au semnat cu buna stiinta prezenta la reuniune. Ei au anuntat posibilitatea de a se adresa instantei, daca deciziile luate in CCL nu vor fi validate. "Colegii mei ma imping inainte, dar nu pot sa ii las si sa ma retrag. Vom ajunge sa ne adresam chiar si Partidului Popular European. Sper ca adevarul sa iasa la suprafata. Eu sunt acuzat de multe, ca sunt pesedist, mazarist, sa vina cu probe la aceste acuzatii. Eu nu am facut niciodata afaceri cu primaria. Daca ne vor da o decizie ca e nestatutar, vom actiona in instanta, noi am respectat statutul. Cerem revenirea la vechea forma , eliminarea deciziilor false, nestatutare, cerem insistent organizarea unul Consiliu de Coordonare Judetean", a declarat Danut Moisoiu, fost lider la organizatia municipala PD-L Constanta.
La rindul sau, Madalina Popa, care a fost aleasa consilier local PD-L si ulterior exclusa din partid, a afirmat, marti, ca membrii nu au fost consultati pentru deciziile luate de promovarea in functii de conducere a unor persoane precum Ion Popescu sau Dorel Onaca. "Elena Udrea si-a depasit mandatul. Ea trebuia sa dizolve biroul de conducere si sa ia informatii din teritoriu. A venit, insa, si a facut numirile si excluderile. Acestea au fost supuse votului intr-un birou dizolvat", a spus Madalina Popa.
"Elena Udrea si Valeriu Stoica au coordonat activitatea filialei. I-a intrebat cineva despre esecul lor sau s-a discutat situatie lor? Trebuiau sa ne adune, sa ne prezinte situatia, sa ne dea posibilitatea de a discuta si de a discerne", a declarat si Mioara Safciuc, membru fondator PD-L, in prezent exclusa din partid.
Membrii exclusi au mai spus ca, pana in prezent, nu au primit nicio decizie de excludere din partea actualei conduceri interimare. Danut Moisoiu a precizat, la randul sau, ca membrii PD-L exclusi vor continua sa se considere membrii ai acestui partid si nu au exclus posibilitatea sa aiba proprii candidati la alegerile din toamna. "Tot membrii PD-L ramanem statutar si nu vom migra la alt partid", a spus el.
Membrii exclusi au mai cerut prezenta presedintelui Emil Boc la Constanta pentru a se interesa personal de situatia din filiala. "Ramanem in continuare membrii PD-L si vom lupta pentru ca acest partid sa ajunga la guvernare. Nu suntem de acord cu acest grup restrans care a venit prin forta. Vom lupta pentru ca Traian Basescu sa ia al doilea mandat. Vrem respectarea statutului, iar BPN nu are informatii suficiente si a actionat in necunostiinta de cauza", a mai explicat Danut Moisoiu trimiterea scrisorii deschise catre conducerea centrala a PD-L.