Constiinta unui Liberal de Stanga : Un experiment periculos pentru viitorul Europei

Romania a ajuns subiectul unui experiment periculos al birocratiei de la Bruxelles, care pune in discutie viitorul Europei. Prin intermediul MCV se ajunge, practic, la controlul tuturor mecanismelor politice si sociale ale societătii romanesti. MCV a ajuns un instrument diabolic, care, in loc sa ajute Romania, a dus la ruinarea Justitiei, la demonizarea Parlamentului, si, mai nou, si a presei critice, care nu raspunde "criteriilor" noilor stapani de la Bruxelles. Prin intermediul unor alte mecanisme, de natura economica, economia Romaniei a fost distrusa, iar halcile cele mai profitabile au fost insusite de marile corporatii occidentale, care scot profituri de negandit in tarile lor de origine, prin jefuirea consumatorilor romani, iar statul a fost redus la tacere si nu-si mai poate apara cetatenii.
Episodul de azi, cand s-a modificat prevederea Codului Civil, care prevedea returnarea comisioanelor bancare abuzive, in cazul existentei unei sentinte definitive impotriva bancii, la cererea expresa a FMI, spune multe. O tampita, sefa CNA, a sarit imediat din baie, pentru a declara ca va modifica legislatia care reglementeaza audio-vizualul, in lumina recomandarilor din Raportul MCV.
Proiectul european isi arata fata hidoasa. Bruxellesul vrea sa ia locul Moscovei, din vremea comunismului? Asa se pare. Glasul natiunilor europene nu se mai aude, sau nu-l mai asculta nimeni de la Bruxelles. Institutiile democratice, precum Parlamentul European, sunt puse intre paranteze. Apropo: mi se parea firesc ca Raportul, dupa ce este intocmit de cei de la Comisie, sa fie dezbatut si aprobat de parlamentarii europeni. N-o sa vedeti asa ceva!
Romania trebuie sa se trezeasca si sa refuze acest experiment. Daca dupa sapte ani MCV nu a produs decat un instrument de interventie brutala in afaceri care nu au nimic in comun cu partea de suveranitate nationala cedata UE, interventie in folosul unor cercuri de interese politice si economice, si care aduc atingere grava intereselor natiunii romane, atunci MCV trebuie respins fara ezitare, si fara drept de apel. Numai ca politicienii romani nu se ridica la inaltimea responsabilitatilor lor, iar unii sunt pur si simplu parte a acestui experiment scelerat.
Sunt trist scriind aceste randuri. Sunt un pro-european convins. Dar nu orb, si nici lipsit de judecata. Respingerea MCV este un gest in favoarea, nu impotriva proiectului europan, care nu trebuie sa fie o alta constructie imperiala, ci una a concertului natiunilor care sunt egale in drepturi si obligatii si impart acelasi sistem de valori.