Comisia pentru egalitatea de sanse din Senatul Romaniei, in parteneriat cu Centrul FILIA si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, organizeaza marti, 11 mai 2010, ora 10:00, la Palatul Parlamentului, Sala Avram Iancu, Etaj P1, masa rotunda cu tema: "Imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie".
Doamna senator Elena Mitrea, membra a Comisiei pentru egalitatea de sanse, va modera dezbaterea care isi propune sa aduca in prim plan aspecte legate de modificarea si completarea cadrului legislativ specific, in masura sa raspunda adecvat realitatilor existente si complexitatii fenomenului violentei in familie.
In vederea unei juste abordari a problematicii, se impune dezvoltarea unui parteneriat durabil intre Parlament, autoritatile guvernamentale si ONG-uri, care sa urmareasca fixarea unor standarde si instrumente comune de actiune.
La nivelul concretizarii initiativelor acestor parteneri, se va supune analizei problematica dezvoltarii serviciilor sociale pentru victimele violentei in familie.
La eveniment vor participa reprezentanti ai Parlamentului, institutiilor publice, organizatiilor nonguvernamentale, mediului academic, centrelor de adapost, experti in prevenirea si combaterea violentei in familie.
Persoana de contact: Nicoleta Manaloiu, Comisia pentru egalitatea de sanse, Tel: 021.401.27.35 sau e-mail: [email protected].