Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat miercuri, la Arad, ca in Guvern deciziile se iau greu, fiind multe ezitari si tergiversari, dar ca acesta nu este un motiv ca Uniunea sa paraseasca coalitia de guvernare.
"Foarte multi speculeaza intentiile noastre. De ce sa plecam din acest guvern si sa intram in alt guvern si sa facem acelasi lucru? Fiindca aceasta este problema, in acest moment. Cel putin eu si colegii mei nu vedem o alta cale, un alt pachet de solutii prin care sa incercam sa relansam situatia economica. Si la acest lucru m-am referit cand am spus ca daca ar exista o alternativa, daca colegii din Opozitie, PNL si PSD, intr-adevar ne-ar arata ca au o alta solutie sau alte solutii si noi suntem pe o cale gresita atunci, in mod firesc as spune sa renuntam la aceasta alternativa si sa alegem calea cea buna. Dar in moment nu exista asa ceva. Cel putin eu, in acest moment, nu vad alternativa", a declarat Marko Bela.
Liderul Uniunii a mai spus ca Opozitia critica Guvernul. "E foarte bine, dupa parerea mea. E nevoie de aceasta critica fiindca nu ca Guvernul ar aplica solutii gresite, ci foarte greu. Foarte incet se iau anumite decizii, foarte multe ezitari sunt in aceasta Coalitie, inclusiv in PDL, si acest lucru ne nemultumeste si pe noi. Sunt multe tergiversari, sunt multe decizii care se aplica foarte greu, foarte tarziu, asta e adevarul. Si nu ne strica o critica care sa ne ajute sa ne face treaba mai repede", a declarat Marko Bela.
Presedintele UDMR a mai spus ca Uniunea ar putea parasi guvernul si alege calea opozitiei, "fiindca nu ne place ca suntem obligati sa luam masuri nepopulare sau dureroase", dar nu o va face fiindca si-a asumat raspunderea guvernarii.
"Si mie mi-ar placea sa fiu in Opozitie in aceasta perioada. Dar daca am ales guvernarea, atunci sa ne asumam si dificultatile acestei guvernari", a afirmat Marko Bela.