Mariana Bitang, ce detine in prezent functia de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, o va inlocui pe Monica Iacob Ridzi la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului.
Comisia Ridzi a votat astazi recomandarea inceperii urmaririi penale si revocarea din functie a ministrului PD-L Monica Iacob Ridzi.
Comisa Ridzi recomanda inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului, iar PD-L va redacta o opinie separata, in care va fi invocata neglijenta in serviciu, a declarat, joi, deputatul din grupul minoritatilor Mircea Grosaru.
Potrivit unor surse parlamentare votul pentru aceasta recomandare a fost de 9 voturi pentru la 5 impotriva, cele din urma apartinand reprezentantilor PD-L. Membrii Comisiei de ancheta au decis pastrarea acuzatiilor de delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice ca baza pentru recomandarea de incepere a urmaririi penale in cazul Ministrului Tineretului.
Comisia mai reacomanda primului-ministru Emil Boc sa isi exercite prerogativele constitutionale si sa propuna Presedintelui Traian Basescu revocarea din functie a doamnei ministru Ridzi.
Toti membrii comisiei au decis sa sesizeze Garda Financiara in cazul firmelor de consultanta si publicitate, Curtea de Conturi, in cazul Ministerului Tineretului, Consiliul Concurentei, pentru ANRMAP, precum si DNA, pentru inceperea urmaririi penale.
Pe de alta parte, Premierul Emil Boc ar vrea sa castige timp. El a declarat, la Sibiu, ca isi mentine punctul de vedere in ceea ce priveste pe ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iocob-Ridzi. El a precizat ca ea va fi demisa in aceeasi zi in care parchetul va solicita inceperea urmarii penale.
"Daca parchetul va solicita inceperea urmaririi penale, in aceeasi zi Ridzi va fi demisa", a spus Boc.
Mariana Bitang ar putea deveni noul ministru al Tineretului si Sportului, in eventualitatea in care Monica Iacob Ridzi va demisiona din functie, ca urmare a raportului intocmit de Comisia de ancheta ce a verificat modul in care a fost organizata "Ziua Tineretului".
Mariana Bitang, ce detine in prezent functia de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, este preferata atat de majoritatera liderilor din partid, cat si de catre presedintele Traian Basescu.
Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, isi va prezenta demisia deoarece raportul Comisiei de ancheta recomanda inceperea urmaririi penale impotriva sa.
Conform unor surse din PD-L, Ridzi nu va mai astepta verdictul DNA in acest sens. De altfel, mai multi deputati din PD-L spun ca aceasta este si pozitia formatiunii.
Mariana Bitang este o renumita antrenoare federala de gimnastica a Romaniei, actualmente ocupand postul de Consilier de stat pentru promovarea sportului.
Mariana Bitang s-a nascut la data de 3 august 1962 in orasul Ramnicu Sarat. A studiat la Academia de Educatie Fizica si Sport (1981-1985). Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca profesor-antrenor de gimnastica la Clubul Sportiv Deva (1985-1992).
Intre anii 1992-2005, a activat ca antrenoare federala al Lotului Olimpic feminin de gimnastica al Romaniei. In aceasta calitate, a participat (impreuna cu antrenorul-coordonator Octavian Belu) la pregatirea tinerelor gimnaste olimpice ale Romaniei, cu care a participat la 3 editii ale Jocurilor Olimpice, 10 editii ale Campionatelor Mondiale, 7 editii ale Campionatelor Europene, 4 editii de Cupa Mondiala si 7 editii ale Campionatelor Europene de Juniori.
In perioada cat a lucrat ca antrenor al Lotului Olimpic feminin de gimnastica a obtinut 152 de medalii (62 de aur, 49 de argint si 41 de bronz).
La data de 18 ianuarie 2006, Mariana Bitang a fost numita (impreuna cu Octavian Belu) in functia de consilier de stat pentru promovarea sportului la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila al Administratiei Prezidentiale a Romaniei.