Tribunalul a respins ieri ca nefondata cererea Partidului Conservator Galati privind incetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Marian Popa. Reamintim ca solicitarea conservatorilor a venit dupa ce conducerea filialei galatene l-a exclus din partid pe alesul local, lucru contestat vehement de acesta, care sustine ca isi daduse demisia din formatiune cu mult timp inainte.

Conservatorii galateni au sustinut ca au dreptul sa numeasca o alta persoana in functia ocupata de Marian Popa, din moment ce acesta nu mai face parte din formatiunea politica. “Uite cine ne conduce pe noi! Ma bucur ca i-am invins pe comunistii astia, pentru ca trebuia sa faca cineva asta odata. Au crezut ca o sa-mi inchida gura cu procesul asta, dar justitia nu le este aservita, asa cum crezusem initial”, ne-a declarat Marian Popa.

La rindul sau acesta este hotarit sa actioneze in judecata Partidul Conservator si sa ceara daune morale pentru prejudicierea imaginii. Conservatorii galateni au la dispozitie 15 zile pentru a ataca cu recurs hotarirea primei instante, insa trebuie amintit ca cererea acestora a ramas practic fara obiect dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala legea migratiei politice pe baza careia s-a intemeiat solicitarea.