Maria Basescu a venit ieri in judetul Gorj, la doua camine de batrani, unde a impartit cadouri persoanelor institutionalizate, dar si angajatilor centrelor sociale.

Prima Doamna a Romaniei a vizitat ieri caminele de batrani din localitatile gorjene Suseni si Dobrita. Maria Basescu a venit in Gorj la invitatia sotiei omului de afaceri Ion Firiza, prieten apropiat al lui Traian Basescu. Sotia presedintelui a fost asteptata de Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, de Constantin Preoteasa, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj, si de reprezentantii Complexului de Ingrijire si Asistenta de la Suseni, care i-au oferit flori. Flancata de SPP-isti, care o protejau si de ploaie, Maria Basescu a stat de vorba cu presa: "Am venit la Suseni sa aduc mai multe cadouri batranilor institutionalizati aici. M-a invitat doamna Maria Firiza si o sa mai vin. Mi-a placut mult, este prima data cand vin aici si plec bucuroasa pentru ca acesti oameni sunt bine ingrijiti", a precizat Maria Basescu, la plecarea de la Complexul de Ingrijire si Asistenta Suseni.
Prima Doamna le-a adus cadouri celor 86 de batrani, iar alimentele, dulciurile si pijamalele i-au incantat pe asistatii social, care au spus ca o mai asteapta pe Maria Basescu. Aceasta a mai adus sase televizoare pentru persoanele de la Suseni si patru pentru batranii internati la Complexul de la Dobrita.

Confundata cu Elena Basescu

Primita cu bucurie si lacrimi in ochi de batranii de la Suseni, Maria Basescu a fost, la un moment dat, confundata cu fiica sa mai mica, Elena: "A fost foarte frumos aici, iar batranii s-au bucurat de vizita. Unii dintre ei m-au confundat insa cu fiica mea Elena", a spus zambind Prima Doamna. Simpla si fermecatoare, Maria Basescu a adus flori pe care le-a impartit ziaristelor ce au asteptat-o la Complexul de la Suseni. Aceasta le-a urat "La multi ani!" tuturor femeilor care i-au iesit in cale si a promis ca va reveni la Suseni si Dobrita in cursul acestui an. Pe langa cadourile facute batranilor, Maria Basescu le-a adus daruri si angajatilor complexurilor.

"Sa-i dea Dumnezeu sanatate!"

Batranii de la Suseni s-au bucurat de vizita sotiei presedintelui. Fiecare a incercat sa-i spuna Primei Doamne cateva cuvinte. "Ne bucuram ca ati venit, va multumim frumos si va mai asteptam, doamna!", a spus un batran. O femeie uitata de rude la Complexul de la Suseni i-a spus Mariei Basescu: "Mi-ati adus o raza de lumina pe ziua de azi, va multumesc. Am auzit de ieri ca veniti si abia asteptam, ca v-am vazut doar la televizor!". "M-am bucurat pentru ca am vazut-o pe sotia domnului Traian Basescu, pe care l-am votat si o sa-l mai votez daca o sa mai traiesc! Stie dumnealui cum conduce tara, iar sotia sa este foarte frumoasa", a povestit, incantat, un batran din Rovinari.
Vizita Mariei Basescu este prima pe care Prima Doamna o face anul acesta in Gorj. Aceasta a promis ca va reveni, tot pentru a aduce o mica bucurie in sufletul batranilor institutionalizati.