Viata la tara nu e lapte si miere. E munca multa, e praf in ochi si in buzunare, dar exista si posibilitatea de imbogatire rapida pentru unii. Doar pentru unii, caci restul raman sa dea cu sapa sau sa astepte ca, din cand in cand, cineva sa le dea un ajutor, fie el cat de mic. Carpiti, cu haine patate de noroi sau nu, cu papuci de plastic sau cu batice, baieti, fete, mamaite, mosi sau barbati in toata firea s-au dus la hambarul fostului primar, Nicolae Marghiol, pentru a primi cartofi. Injurandu-l pe actualul primar, pesedistul Traian Dragomir, despre care oamenii spun ca s-a imbogatit peste noapte, adica de cand a ajuns la primarie, locuitorii din Ciocarlia si-au incarcat care cum a putut - in masini sau majoritatea in carute - sacii cu cartofi. Aproape o suta de tone de cartofi, in valoare de un miliard de lei a dat Marghiol, iar lumea a fost multumita. Cat de curand, Marghiol le va imparti oamenilor si ulei, "ca sa aiba de Paste". Candidat din partea PDL, Nicolae Marghiol nu vrea decat sa-si spele rusinea pe care i-a facut-o Dragomir cand a castigat primaria. "Vreau sa demonstrez oamenilor ca eu fac pentru ei, nu cum a facut Dragomir - dosare mie si bani pentru el", a spus Marghiol.
"E om bun, om cumsecade", ne spune Maria Druga, o mamaie care se odihneste pe un sac de cartofi. "Astept sa ma ia si pe mine cineva, sa ma duca in sat, ca n-are cine", povesteste femeia, dar adauga ca "am avut sapte copii, ma mai ajuta ei, dar doi mi-au murit in doua luni", spune mamaita infofolita cu batic negru si o apuca plansul. Are 3 milioane pensia si se descurca vai de capul ei, asa ca ajutorul lui Nicolae Marghiol ii pica tare bine si deja s-a "inscris" si la "ratia" de ulei pe care fostul edil o va imparti in aceste zile, in ajun de sarbatori.

Strazi care nu se mai fac parca niciodata

Fostul primar Constantin Pitorac, din mandatul 1997-2000, este si el alaturi de candidatul PDL Nicolae Marghiol. "Sunt in echipa lui Marghiol. Sunt pe lista de candidati pentru consiliu. Incercam sa-l dam jos pe actualul primar pesedist, ca numai nenorociri a facut in Ciocarlia", spune Pitorac, si explica: "de doi ani de zile in continuu se fac strazi. Adica se mulg bani. Au pus pamant din acela galben, a dat ploaia, s-a luat pe roti, l-au scos... Pentru ce l-au mai pus daca apoi l-au scos? Ca sa toace banii? Apoi, au venit si au pus piatra. Si atat. Tot o treaba avem de catva timp, sa punem piatra, scoatem piatra si iar o punem la loc... si atat", si-a varsat naduful Pitorac. Si, ca si in alte localitati din judetul Constanta, la capitolul strazi... putem sa le numim ulite si atat, caci daca nu ai caruta, cu masina nu poti sa intri decat daca ai un 4X4 zdravan sau poate tractor.