• Victor Ponta si eurodeputatii PSD la mitingul de sustinere a candidatilor Aliantei PSD-UNPR-PC din Baia Mare
Miercuri, 14 mai 2014, la ora 15.00, Maramuresul a primit o vizita importanta de la centru. In judet au ajuns premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, eurodeputati, reprezentanti de seama ai PSD si PC. Programul in Maramures al primului ministru al Romaniei, Victor Ponta, presedinte al PSD a inceput miercuri, la ora 15.00, in Seini, unde a participat la punerea pietrei de temelie a primului bloc ANL din localitate. Aici a fost insotit de vicepremierul Liviu Dragnea, eurodeputatii Daciana Sarbu si Corina Cretu, Ioan Rus, Mircea Pascu, dar si de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Nu au lipsit nici personalitatile judetene, respectiv presedintele PSD Maramures si organizator al evenimentului, Gabriel Valer Zetea, alaturi de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, secretarul executiv al filialei judetene si secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, primarul orasului Seini, Gabriela Tulbure (PSD), edilul localitatii Tautii Magheraus, Anton Ardelean (PSD), senatorii Liviu Marian Pop si Sorin Ovidiu Bota, deputatul PSD de Baia Mare, Florin Tataru, presedintele PC al Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu.

• Piatra de temelie a primului bloc ANL din Seini, pusa de premierul Victor Ponta
Premierul a pus piatra de temelie la fundatia blocului ANL care se construieste in localitate. Dupa discutiile cu muncitorii, primului ministru, Victor Ponta si echipei care-l insotea le-a fost prezentata Strategia de Dezvoltare Durabila a orasului Seini 2014 - 2020, in Casa de Cultura a localitatii. Vicepremierul Liviu Dragnea a mentionat ca santierul ANL de la Seini este primul de acest fel deschis in tara din 2011, in semn de pretuire pentru Transilvania si pentru Maramures. Liviu Dragnea a promis ca, impreuna cu Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, va veni des la Seini pentru a vedea cum se implementeaza Strategia de Dezvoltare Durabila a orasului in perioada 2014 - 2020. Premierul Ponta a laudat elaborarea acestei strategii de catre autoritatile din Seini si a specificat ca e nevoie de astfel de proiecte peste tot in Romania. Primul ministru a punctat si importanta agriculturii in dezvoltarea economica a tarii si a subliniat cresterea inregistrata de tara noastra in acest domeniu, in ultimii doi ani.Intre orele 15.45-16.30, echipa oficiala a fost prezenta la Cicirlau, unde a participat la inaugurarea PRINTMASTERS, o investitie olandeza intr-o tipografie, care va duce la crearea a 500 de noi locuri de munca. Investitorii olandezi au declarat ca aici sunt preconizate investitii de circa 5 milioane de euro. Primul ministru Victor Ponta a laudat eforturile locale de a atrage investitori si a dorit sa afle daca impozitele percepute ajung la bugetul local, pentru a continua investitiile incepute.

• Victor Ponta a invatat sa spuna ‘‘Buna ziua‘‘ prin gesturi
In Baia Mare, intre 16.45 - 17.00, a avut loc lansarea proiectului "Inovarea in ocupare pentru femei - Voci pentru comunitate" - beneficiar ASSOC Baia Mare, unde valoarea proiectului este de 12.000.000 lei. Primul ministru a vorbit cu persoanele cu dizabilitati din cadrul asociatiei si a invatat sa spuna "Buna ziua" prin gesturi. Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat ca este mandru ca astfel de proiecte nationale sunt initiate aici, in municipiul nostru. Edilul a intarit ideea ca toate proiectele pentru oameni trebuie sa se materializeze cu sprijinul Guvernului Ponta. Intre orele 17.15-17.45 a fost programata vizitarea unei investitii italiene Natuzzi in Baia Mare, fabrica de canapele cu 1.200 de angajati.

• Premierul s-a intalnit cu PSSa Justin Sigheteanu
Noul proiect pentru Parcul Sportiv al Municipiului Baia Mare a fost prezentat intre 17.50 - 18.20, iar intre orele 18.30 - 9.00 a avut loc intalnirea cu intalnirea cu PSSa Justin Sigheteanu, vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului. In acelasi timp, la sediul PSD, Organizatia Femeilor Social Democrate Maramures, a femeilor conservatoare si membrii UNPR au discutat cu Daciana Sarbu, Corina Cretu, Mircea Pascu si Mihai Sturzu, intalnirea fiind una benefica si extrem de interesanta. ‘‘A fost o reusita, iar eurodeputatele PSD sunt femei, la fel ca noi, cu viziune si speranta de mai bine. Ne-au explicat cat este de important ca Romania sa aiba o voce unitara in Europa, iar acesta ar trebui sa fie primul gand, atunci cand vom fi in cabina de vot‘‘, a declarat presedintele OFL Maramures, Ana Moldovan.

• Mega spectacol "MANDRU CA SUNT ROMAN" - concerte sustinute de Holograf si Aurel Tamas
Miercuri, 14 mai, de la ora 18.00, in Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare a avut loc un concert Holograf si un recital marca Aurel Tamas. Un mega eveniment la care a fost prezent si Victor Ponta, premierul Romaniei, care a participat, alaturi de Daciana Sarbu, Corina Cretu, Ioan Rus, Nicolae Banicioiu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si alte nume grele de la centru, la mitingul de sustinere al candidatilor Aliantei PSD-UNPR-PC. Evenimentul a fost sustinut de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. Seara a continuat, intre orele 19.00 - 19.45, cu mitingul electoral de sustinere a candidatilor PSD, UNPR si PC. In cadrul evenimentului, Catalin Chereches a anuntat ca il va sustine pe Victor Ponta la presedintia Romaniei, la alegerile prezidentiale din toamna acestui an.

• Gabriel Zetea, presedintele PSD Maramures: Suntem mandri ca suntem maramureseni!
‘‘A ramas doar o saptamana pana la votul din 25 mai, vot prin care Romania si Maramuresul vor trimite reprezentanti in Parlamentul European. Alianta PSD-UNPR-PC se afla in plina campanie electorala, iar judetul nostru este un punct important pentru reprezentantii de la centru. Acesta este si motivul pentru care nume grele din PSD s-au aflat in Maramures. Alaturi de primul-ministru al Romaniei, Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea s-au aflat si Daciana Sarbu si Corina Cretu, europarlamentari PSD care lupta pentru un nou mandat in PE, dar si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu‘‘, a declarat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea. Liderul judetean al PSD reitereaza sloganul de campanie al Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC, Mandri ca suntem romani!, Mandri ca suntem maramureseni!. ‘‘ Suntem mandri ca suntem romani, suntem mandri ca suntem maramureseni, suntem mandri ca suntem baimareni. Si suntem mandri sa-l avem in mijlocul nostru pe primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, precum si candidatii Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European. Baia Mare este un oras mandru, maramuresenii sunt oameni mandri, noi toti suntem mandri sa fim romani. Iar in Parlamentul European trebuie sa trimitem oameni mandri de tara lor, mandri de locuitorii Romaniei‘‘, a precizat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea.

• Victor Ponta: ‘‘Revin mereu cu placere in Baia Mare, in Maramures‘‘
‘‘Aici, in Baia Mare, in Maramures am colegi de partid si prieteni. Aici cunosc oameni mandri ca sunt romani, mandri ca sunt maramureseni. Am o relatie speciala cu presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, un om tanar, asemeni mie, care-si doreste mai mult si mai bine pentru judetul sau. Am fost incantat sa vad figuri vechi si oameni noi in partid, sa vad unitatea intre PSD, UNPR si PC in aceasta campanie electorala. Maramuresul este un punct important pentru noi, este un judet asupra caruia ne vom apleca cu tot mai mult interes de acum inainte. Toate intalnirile la care am participat aici, in judetul dumneavoastra mi-au dovedit ca Maramuresul este, asa cum stiam de altfel, un judet de oameni harnici, de oameni mandri sa fie romani. De aceea am venit aici, pentru a cere votul maramuresnilor in aceasta campanie electorala, care se incheie in 25 mai. Votati Alianta Electorala PSD - UNPR - PC, votati pentru o voce unitara in Parlamentul Romaniei!‘‘, a transmis primul ministru al Romaniei si presedinte PSD, Victor Ponta.