Ionel Mantog, fostul lider al PDL Gorj, actual director economic al Complexului Energetic de la Turceni, sustine ca pe plan local democrat-liberalii si social-democratii pun bazele unei aliante, chiar daca aceasta nu va fi transparent constituita si nu va fi vizibila formal.

Ex-presedintele PDL Gorj, Ionel Mantog, in prezent simplu membru in cadrul Organizatiei Judetene, afirma ca filiala democrat-liberalilor se indreapta spre o alianta cu social-democratii. Unul dintre motive ar fi si blocarea negocierilor cu UNPR Gorj, in ceea ce priveste anumite posturi din administratie si de la societatile aflate in subordinea Ministerului Economiei. De asemenea, nici relatia cu liberalii nu ar mai fi o prioritate pentru actuala conducere a PDL Gorj, in frunte cu Ion Ruset. De precizat ca Ionel Mantog, pe vremea cand conducea filiala judeteana impreuna cu deputatul Cosmin Popescu, a incercat chiar sa realizeze o alianta cu liberalii, reprezentati la momentul respectiv de deputatul Dan Ilie Morega, in prezent fara apartenenta politica. De altfel, si actualul presedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, este in cercul de prieteni ai lui Ionel Mantog.
Mantog este de parere ca PDL Gorj ar trebui sa isi intareasca relatiile cu filiala judeteana a UDMR, cu toate ca aceasta din urma nu are decat 200 - 300 de membri. In opinia fostului lider al PDL, apropierea fata de PSD dauneaza democrat-liberalilor, care ar putea pierde din influenta pe care o au in companiile miniere si energetice.
In prezent doar simplu membru de partid, Ionel Mantog nu a renuntat la ideea de a reveni la conducerea PDL Gorj. Principala nemultumire a fostului lider al democrat-liberalilor gorjeni ar putea avea legatura cu Marin Condescu, cel care, desi formal nu face parte din PDL, s-a implicat activitatea politica a filialei, dar si in ceea ce priveste numirile de directori in minerit si in sistemul energetic. Chiar si Ionel Mantog a profitat din plin de sprijinul lui Condescu, pana la un moment dat. Daca pana recent, PDL era condus de reprezentanti ai administratiei din minerit si complexurile energetice - Cosmin Popescu, fost director resurse umane in cadrul SNLO, ex-secretar de stat, Dan Gavrilescu, fost director comercial la CE Turceni, fost lider al Organizatiei de Tineret a PDL sau Mantog, in prezent a venit randul sindicatelor. Astfel, Ion Ruset, actualul lider, a fost mana dreapta a lui Condescu la USMO si a condus sindicatele de la CE Turceni.