Presedintele PNL, Crin Antonescu, a amenintat ca nu va mai candida pentru sefia PNL daca Congresul nu accepta propunerile sale de program, doctrina si strategie.
"E un Congres in care se acrediteaza ideea ca eu as fi favorit la Presedintie, ba chiar ca, cu exotica exceptie si binevenita exceptie a domnului Catarama, nu as avea contracandidat, dar e posibil sa nu candidez nici eu. Este o informatie in urma unei analize. Am apucat asa sa o spun pe fuga. Este foarte posibil sa nu candidez. Pe mine nu m-a interesat si nu ma intereseaza nici acum sa fiu cum-necum presedinte al unui partid, fie si al PNL, la care tin atat de mult si pe care il consider un partid prestigios", a declarat Antonescu la Realitatea Tv.
"Eu vreau si sa introducem in acest Statut referendumul in partid pentru deciziile mari. O sa facem niste pasi de deschidere. PNL trebuie sa fie un partid care sa castige prin democratie reala. Vreau sa fiu o mana forte, pentru ca numai cu o mana forte pot impune anumite lucruri, dar o mana forte legitimata mereu democratic. Nu sa ies cu tancurile. Vreau sa fiu o mana forte impreuna cu echipa cu care daca voi primi mandatul, voi conduce, pentru a forta cu ghilimele sau fara sa se deschida, sa se modernizeze, noi toti sa facem asta si sa ridicam putin capul", a mai spus liderul PNL la Realitatea Tv.