Presedintele Comisiei Udrea, Ludovic Orban, a declarat ca inregistrarea postata pe mai multe site-uri, in care membrii forului discuta despre viitoare audieri este neautorizata, dar reflecta normalitatea intr-o comisie de ancheta, neexistand niciun element al unui complot anti-Udrea.
"Este o inregistrare neautorizata a unei discutii din cadrul Comisiei, o discutie care nu a fost publica. Ea nu este rezultatul investigatiei unui jurnalist, a fost pusa la dispozitie de cineva catre mai multe bloguri, ziare, redactii inca de sambata", a precizat presedintele Comisiei parlamentare care ancheteaza modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii publici.
Orban spune ca inregistrarea reda o discutie nepublica in care membrii Comisiei s-au manifestat normal, subliniind ca "nu exista nimic care sa dea elemente ale unui complot". De asemenea, deputatul liberal este de parere ca inregistrarea a fost facuta cu ajutorul aparaturii de inregistrare din sala Comisiei de Buget-Finante, aratand ca vocile se aud uniform, in conditiile in care membrii Comisiei stau la distanta destul de mare unul de celalalt.
Orban este de parere ca daca cineva are rabdare sa asculte toata inregistrarea isi poate da usor seama ca este vorba de o discutie normala, care reflecta starea din Comisie, insa premontajul distribuit redactiilor este menit sa transforme pe ministrul Turismului intr-o victima.
"Indiferent de opiniile personale ale membrilor Comisiei, exprimate public sau nepublic, activitatea Comisiei de ancheta va fi concretizata intr-un raport care va contine toate concluziile si fiecare concluzie trebuie votata si insusita de minim 8 din cei 9 membri. La baza raportului vor sta documente, informatii, expertize, iar concluziile vor fi supuse dezbaterii si aprobarii plenului Camerei Depitatilor", a mai aratat Ludovic Orban.
Legat de partile discutiei accentuate in mass-media, afirmatiile atribuite deputatului UDMR Lakatos Peter, Orban a precizat, la randul sau, ca acestea apartin de fapt social-democratului Dumitru Chirita, si a spus ca reflecta o opinie personala a unui membru, care nu este insusita si de Comisie.