AGERPRES: Presedintele Traian Basescu va participa, in perioada 20 - 21 mai, la lucrarile Summitului NATO de la Chicago.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in ziua de 20 mai seful statului va lua parte la reuniunea in format Consiliul Nord-Atlantic si la dineul de lucru. In cea de-a doua zi a Summitului, Basescu va participa la reuniunea in format extins privind operatiunea aliata in Afganistan, precum si la reuniunea cu tarile partenere NATO.
"Principalele subiecte pe agenda Summitului sunt adaptarea capabilitatilor Aliantei, respectiv a Posturii de aparare si descurajare a NATO, la provocarile din mediul de securitate, operatiunea aliata din Afganistan si parteneriatele cu alte state. In ceea ce priveste capabilitatile NATO, discutiile intre aliati se vor concentra pe dimensiunea de aparare antiracheta si pe initiativa Smart Defense, ca solutie pentru eficientizarea utilizarii bugetelor de aparare in actualul context de criza economica", informeaza Administratia Prezidentiala.
Intr-o declaratie sustinuta vineri la Palatul Cotroceni, presedintele Basescu spune ca are stabilite si intalniri politice, in marja participarii la Summitul de la Chicago, dar si cu comunitatea de romani.