Fostul prim-vicepresedinte al PD-L Gorj, Liviu Andrei, a fost instalat ieri in functia de subprefect al judetului, in prezenta a peste o suta de persoane.

Liviu Andrei este oficial de ieri noul subprefect al judetului Gorj, festivitatea de instalare avand loc la Sala Maura a prefecturii, in prezenta a peste o suta de persoane - salariati ai institutiei, consilieri judeteni sau politicieni locali. Liviu Andrei nu a mai ocupat o functie la un asemenea nivel in administratie, fiind pana anul trecut inspector scolar general. Din acest post a fost schimbat si inlocuit cu Dorin Tascau. Fostul pedelist inca se judeca cu Ministerul Educatiei pentru modul in care si-a pierdut scaunul de sef al Inspectoratului Scolar Judetean. La Prefectura Gorj, Andrei i-a luat locul lui Constantin Dumitrescu, care a fost trecut, tot prin hotarare de guvern, pe un post de inspector guvernamental. In ciuda relatiilor incordate existente la nivel judetean intre pedelisti si pesedisti, la instalarea noului subprefect, ex-membru al PD-L, a fost prezent presedintele Organizatiei Judetene Gorj a PSD, Florin Carciumaru, si vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Cornel Popescu. A lipsit insa seful CJ Gorj, Ion Calinoiu, care nu are o relatie prea buna cu Liviu Andrei.

Recunoaste ca nu e agreat

In discursul tinut la scurt timp dupa ce a fost instalat pe post, subprefectul Liviu Andrei a declarat ca nu si-a inchipuit, in urma cu doi-trei ani, ca va ajunge sa ocupe o asemenea pozitie in administratie si a mentionat ca doreste sa schimbe imaginea institutiei, impreuna cu fostul pesedist, actualul prefect Ion Florescu. "Nici nu visam cu ani in urma ca o sa ajung intr-o asemenea functie si o sa tin un astfel de discurs. Aceasta implica o mare responsabilitate si nu este o decoratie, un titlu cu care mergem la festivitati si spectacole. Din cauza stilului meu transant, nu am fost agreat tot timpul. Sper ca impreuna cu prefectul Ion Florescu sa schimbam in bine imaginea Institutiei Prefectului si sa o credibilizam. Este nevoie de o mai mare deschidere", a mentionat Liviu Andrei, subprefectul judetului Gorj. De la festivitatea de instalare a lui Andrei a lipsit fostul deputat Marcel Romanescu, cel de-al doilea pedelist favorit pentru a-l inlocui pe subprefectul Sorin Arjoca. Romanescu se pregateste in aceste zile sa sustina examenele specifice pentru a putea fi numit in functie.