Candidatul PSD+PC pentru Colegiul 19, Liliana Minca, si-a inceput campania electorala pentru Camera Deputatilor mergand printre oameni, impartind fluturasi si bratari cu iconite si notand problemele alegatorilor, pentru a le rezolva alaturi de edilul sectorului 4,liderul PC Cristian Popescu Piedone.
Liliana Minca si-a inceput prima zi de campanie pentru alegerile din Colegiul 19 in Piata Progresul, unul dintre cele mai aglomerate locuri din colegiu.
Imbracata lejer, in blugi, si inconjurata de cateva zeci de tineri cu tricouri rosii si brate pline de pliante, Minca si-a inceput campania facand turul pietei de legume Progresul, starnind interesul oamenilor mai ales din cauza alaiului care o insotea si a ziaristilor care se inghesuiau printre tarabe.
Candidatul PSD+PC le-a spus vanzatorilor care aveau pe tarabe produse romanesti ca apreciaza agricultorii, i-a intrebat pe pensionarii veniti la cumparaturi daca se descurca cu banii si le-a propus tuturor sa o voteze pe 25 aprilie pentru a ii oferi un sprijin in Parlament edilului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.
"Guvernantii nu stiu sa gestioneze banii tarii", le-a spus candidatul PSD+PC la Parlament pensionarilor din piata, care s-au plans de lipsa banilor pentru medicamente, aratand ca Guvernul Boc a indatorat Romania pentru a putea plati pensiile si salariile.
Intre timp, tinerii care o insoteau pe Minca au umplut piata de pliante si le-au oferit oamenilor bratari cu iconite. Iesirea din piata s-a petrecut in aplauze si urale, tinerii scandand numele Lilianei Minca si al edilului sectorului 4.
"Piedone are nevoie de un deputat in Parlament si dumneavoastra aveti nevoie de cineva care sa va reprezinte cu adevarat acolo, nu doar de aia care va dau suflet, ci idei si forta. Alaturi de primarul Piedone", le-a spus Liliana Minca oamenilor intalniti la iesirea din piata. Cu toate acestea, nici primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone si nici vreun alt lider PC sau PSD nu a fost prezent in prima zi de campanie, alaturi de fosta sefa a Loteriei.
Liliana Mincq a facut un adevarat tur de forta printre oamenii intalniti prin parculetele dintre blocurile din Colegiu si pe bulevard, in drum spre Piata Resita. Minca s-a prezentat alegatorilor si i-a indemnat pe acestia sa mearga la urne pe 25 aprilie. De asemenea, ea i-a intrebat pe oameni care sunt problemele lor, unul din "ajutoarele" sale notand aceste probleme pentru a i le pune in vedere si edilului sectorului 4. Liliana Minca i-a invitat pe oameni sa o viziteze la sediul de campanie din Sura Mare, pentru a-si spune ofurile. Mai multi oameni intalniti pe strada s-au plans de problema cainilor fara stapan, de mizeria dintre blocuri, de nevoia infiintarii de noi spatii de joaca pentru copii, iar Minca i-a asigurat pe acestia ca alaturi de prietenul sau Piedone va face in asa fel incat doleantele oamenilor sa fie rezolvate.
Minca a aratat ca, ajunsa in Parlament va sustine proiectele Aliantei PSD+PC de reducere a TVA-ului pentru alimentele de baza, varsta de pensionare a femeilor sa ramana 60 de ani, impozit pe venit diferentiat.