Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ieri ca proiectul legii Statutului parlamentarilor va fi reconsiderat. Potrivit lui Tariceanu, la intalnirea cu parlamentarii liberali s-a stabilit ca trebuie sa fie luate serios in seama semnalele primite din partea presei si a opiniei publice in legatura cu Statutul parlamentarilor, Tariceanu fiind de parere ca acesta creeaza un set de privilegii care nu este acceptabil intr-o perioada in care foarte multi oameni se confrunta cu dificultati economice. "Nu ma intereseaza ca acest statut a fost votat in unanimitate la Parlament. Eu cred ca noi, ca Alianta si coalitie de guvernare, avem o responsabilitate politica de la care nu ne putem deroga", a mai afirmat Tariceanu, apreciind ca este normal ca astfel de initiative politice sa apartina Puterii.

Legea CNSAS, prin ordonanta de urgenta

Pe de alta parte, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a precizat la Sinaia ca legea privind Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) va fi promovata prin ordonanta de urgenta a Guvernului, urmand sa fie supusa dezbaterii parlamentare.
Olteanu a motivat ca este nevoie de o ordonanta de urgenta pentru ca, pana la 3 martie, ar trebui numit noul Colegiu al CNSAS care sa functioneze dupa noile prevederi.
Liberalii au renuntat la ideea asumarii raspunderii, intrucat nu se poate pune acest act normativ alaturi de pachetul de legi privind reforma in domeniul sanatatii.
In alta ordine de idei, premierul Calin Popescu-Tariceanu a comentat si celelalte prioritati legislative.
"Legea finantelor publice locale este foarte importanta si are nevoie de o dezbatere in Parlament, deoarece trebuie sa reglementam probleme care tine de autonomia financiara locala, de drepturi sporite, de posibilitatea asocierii localitatilor in realizarea unor proiecte importante si de marirea plafonului de indatorare la 25% din buget.
Legile privind Sanatatea vor trebui asumate de Guvern deoarece este nevoie rapida de aplicarea lor si de clarificarea statutului de medic, manager si parlamentar", a precizat Tariceanu.