Liberalii din Prahova au decis sa nu-l sanctioneze pe Dinu Patriciu pe motiv ca declaratiile omului de afaceri referitoare la o eventuala colaborare intre PNL si PSD au fost facute in nume personal si nu in numele filialei.
Astfel, dupa ce liderii PNL Prahova au discutat luni seara cazul lui Patriciu, presedintele filialei, deputatul Adrian Semcu (foto), a declarat ca membrii Biroului Permanent ai organizatiei au ajuns "in unanimitate" la concluzia ca nu exista motive pentru o eventuala sanctionare a liberalului. "Este o declaratie facuta in nume propriu", a explicat Adrian Semcu, adaugand ca filiala PNL Prahova se delimiteaza "foarte clar de declaratiile lui Dinu Patriciu". Totodata, Semcu a spus ca organizatia pe care o conduce nu are cum sa-l sanctioneze pe Patriciu pentru ca "biroul judetean nu este abilitat" sa ia astfel de decizii, ci doar "colegii din Biroul Municipal Ploiesti".

Decizia este o "mascarada"

In urma verdictului dat de PNL Prahova, senatorul liberal Ionut Popescu, fost ministru de Finante, a declarat ieri ca decizia organizatiei de a nu-l sanctiona pe Dinu Patriciu este o "mascarada", mentionand ca "adevarata problema a PNL este ca are astfel de filiale privatizate". Ionut Popescu a explicat ca Patriciu "a sponsorizat partidul inamic al PNL, adica a inarmat adversarul PSD". Mai mult, senatorul a spus ca problema este ca PNL Prahova "este luata in locatie de gestiune de catre Dinu Patriciu", iar "cei care, chipurile, ar fi trebuit sa-l judece pe Patriciu erau salariatii lui, ori acestia au afaceri bazate pe firimiturile pe care le primesc de la acesta". La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a anutat ca va cere conducerii PNL discutarea cazului Patriciu la nivel national.