Remanierea se coace pe culoarele partidelor si Parlamentului. Modificarile cerute cu atata siguranta de partenerii democrati, care nu prea tin cont de sentimentele liberale, incep sa suscite reactiile asteptate de public - adica declaratiile in contradictoriu. De la bun inceput trebuie spus ca, desi PSD, dar si anumite voci democrate cer si schimbarea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, PNL ramane pe pozitii: "Flutur este unul dintre cei mai buni ministri liberali si il sustinem", a declarat, asemenea premierului Calin Popescu Tariceanu, deputatul PNL George Dragomir.
Schimbarea anumitor ministri se anunta iminenta. Dar numai din tabara PD din cate se pare, pentru ca din partea PC si UDMR nu razbat inca discutii ferme pe aceasta tema, iar PNL sutine ca nu are ce sa modifice in componenta Cabinetului Tariceanu. "PNL nu are ce sa reproseze ministrilor sai", a declarat acelasi George Dragomir, deputatul adaugand insa ca a inteles de la colegii sai de Alianta, de la democrati, ca doi ministri PD au zile numarate - Gheorghe Dobre de la Transporturi si Mihail Hardau, de la Educatie. Cu alte cuvinte, democratii si-au gasit punctele slabe. Ar mai fi cateva nume, dar decat deloc, mai bine asa. Din punctul de vedere al deputatul liberal insa... comentarii nu pot fi facute. "Nu comentez decizia colegilor sau prestatia altor ministri decat cei PNL, este mai bine sa ma abtin pentru a nu crea tensiuni inutile", a spus Dragomir. Acesta a apreciat totusi ca isi mentine parerea potrivit careia "asa cum au sugerat si comisarii europeni, daca se impun schimbari de ministri sau secretari de stat, acestea sa fie facute, dar sa schimbi toata structura Guvernului cand este vorba de aderare, nu este bun augur. Vor exista si divergente legate de schimbarile sugerate de colegii democrati, iar in acest moment nu este nevoie de tensiuni, trebuie sa ne concentram asupra integrarii, a steguletelor rosii...", a fost de parere George Dragomir. "Este binevenita restructurarea sau remanierea, dar nu acum. Nu este cel mai bun moment acum si se poate astepta pana dupa integrare, si asa... nu mai sunt multe luni, nu?", a spus deputatul PNL.

"PSD mimeaza opozitia ieftina"

Tot despre remaniere mai trebuie spus ca liberalii au decis totusi cateva schimbari, insa minore si previzibile, care nu afecteaza scaunul nici unui ministru. Radu Stroe, in prezent senator PNL si presedinte al comisiei de control al SRI, va fi numit in functia de secretar general al Guvernului, post ocupat initial de Mihai Voicu, dar care a preluat portofoliul relatiei cu Parlamentul, dupa ce Bogdan Olteanu a devenit presedintele Camerei Deputatilor. Mutarea, deloc spectaculoasa, dezumfla asteptarile si solicitarile atat ale PSD, cat si PD. "Gheorghe Flutur este un ministru foarte bun", si-a reiterat George Dragomir opinia, adaugand, in privinta PSD, care se incapataneaza sa ceara capul ministrului Agriculturii, ca "ei mimeaza opozitia ieftina, iar Geoana este cel mai slab lider pe care l-au avut vreodata social-democratii".