Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (foto), a declarat ieri la Timisoara ca PNL nu va sustine propunerea ca George Maior sa fie sef al SRI, in conditiile in care acesta este implicat in contractul legat de achizitionarea fregatelor. "Nu vom vota un reprezentant al PSD la SRI. Ne-a ajuns unul. Nu putem sustine o persoana implicata intr-un contract considerat de Marea Britanie fraudulos, cum este cel legat de achizitionarea celor doua fregate, contract care este semnat de domnul Maior din partea romana. Cata vreme acel contract face subiectul unor anchete, consideram cel putin delicat ca domnul Maior sa ocupe un astfel de post", a declarat Olteanu.
Totodata, Marius Oprea, consilier al premierului pe probleme de siguranta nationala, a declarat ca nominalizarea lui George Maior la SRI este echivalentul iesirii PSD din Opozitie si a apreciat ca nu toti membrii PSD doresc acest lucru.
"Ceea ce s-a realizat prin nominalizarea lui Maior la SRI echivaleaza cu o scindare a PSD. Practic, asta se va vedea si la vot. Talibanii din PSD nu vor vota numirea lui Maior la SRI. Numirea lui Maior la SRI inseamna iesirea PSD-ului din Opozitie", a declarat Oprea.
Senatorul PSD George Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu, nominalizati de Presedintie pentru sefia SRI, respectiv SIE, vor fi audiati astazi de comisiile parlamentare de specialitate. (A.M.)