"In disputa electorala pentru Consiliul Judetean, Partidul National Liberal pleaca de la 25%, iar sansele de a castiga alegerile locale la Constanta sunt mai mari ca niciodata", a declarat ieri deputatul George Dragomir. Liderul Organizatiei Judetene a furnizat presei si alte cifre ale sondajelor pe care le detine pentru anumite localitati din Constanta, reliefand ca Partidul National Liberal isi propune sa castige cel putin 25 de primarii, in special marile orase si municipiile. Conform spuselor sale, exista sanse ca primaria Medgidia sa fie castigata inca din primul tur de liberalul Marian Iordache; la Mangalia Viorel Oleniuc se afla pe locul 2 dupa actualul edil, Zanfir Iorgus, care scazuse inca de acum 3 saptamani la 40%; la Navodari, Jean-Paul Tucan va fi prezent in turul doi alaturi de actualul primar, Tudorel Calapod, care se mai bucura de sustinerea a doar 38% dintre navodareni, iar in ceea ce priveste Harsova si Cernavoda, acestea vor fi castigate inca din primul tur cu procente de peste 70%.
Referitor la apropiatele alegerile locale si generale, senatorul Puiu Hasotti a mentionat ca PNL nu va face aliante preelectorale cu nici un partid. "Conform practicii de pana acum si conform statutului PNL, la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor se pot angaja negocieri in interes public si politic, practic cu toate partidele", a declarat Hasotti. Vicepresedintele liberal a precizat ca Summitul NATO este cel mai important eveniment organizat de Romania in istoria ei, motiv pentru care masurile care au fost luate de fortele de ordine in ceea ce priveste evenimentul de la "Timpuri Noi", se impuneau, ba chiar trebuiau sa fie mai dure. "Interventia fortelor de ordine a fost facuta la solicitarea proprietarului, care fusese agresat. Noi avem o raspundere extraordinara. Cateodata, in cazuri cu totul speciale, ar fi poate mai bine sa facem o eventuala nedreptate decat sa ingaduim o clara dezordine", a declarat senatorul Hasotti.

Silaghi, a lansat "Ghidul surselor de finantare pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii"

Prezent la conferinta, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a lansat "Ghidul surselor de finantare pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii", avand ca scop asigurarea unei bune capacitati de absorbtie a fondurilor nationale si europene nerambursabile. Prin acest program este alocata suma de 1 miliard de euro, care poate fi accesata pe 3 scheme si anume: schema de consultanta, de pana la 10.000 euro, investitii mici - cu o valoare de pana la 250.000 de euro si investitii mari de pana la 1,5 milioane euro. Pentru schema investitiilor mici, 70% din valoare va fi alcatuita din fonduri europene si 30% din fonduri proprii, iar pentru schema investitiilor mari raportul va fi 60% fonduri europene si 40% fonduri proprii.