Conducerea PNL a cerut ieri convocarea ministrului Educatiei, Mihail Hardau, la sedinta Coalitiei, care urma sa aiba loc ieri-seara.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Ol-teanu, a declarat ca, in ceea ce priveste punerea in aplicare a acordului cu sindicatele din invatamant, conducerea PNL a decis ca pentru sedinta Coalitiei sa ceara convocarea ministrului Educatiei pentru a-i solicita explicatii privitoare la sumele pe care ministerul le-a cheltuit pana in acest moment din cele 100 de milioane de euro alocate la ultima rectificare bugetara, astfel incat sa se poata face o evaluare asupra necesitatilor suplimentarii de fonduri. Olteanu a mentionat ca in curand va avea loc o noua rectificare bugetara.
"ßi trebuie sa vedem in ce masura Ministerul Educatiei a fost capabil sa cheltuie banii pe care i-a primit pana in acest moment", a adaugat el.
De asemenea, s-a stabilit sa fie invitat si ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, pentru o prezentare a actualelor variante pe care ministerul le are in lucru cu privire la legea salarizarii personalului bugetar. (A.M.)