Deputatul PDL de Alba, Clement Negrut, a declarat, astazi, ca Roberta Anastase (foto) ar trebui sa isi dea demisia de la sefia Camerei Deputatilor, daca Legea Pensiilor va fi returnata de Curtea Constitutionala, chiar daca nu este singura vinovata de situatia creata.
"Conform regulamentului Camerei Deputatilor, atributul numararii mainilor ridicate este al secretarilor. In sala au fost doi secretari, unul de la PNL, unul de la PDL. Nici unul din cei doi secretari nu a anuntat lipsa cvorumului. La momentul votului toti eram in picioare. Nu aveai cum sa iti dai seama ca suntem 80-90 sau o suta, dar 180 n-am fost, asta va pot spune. Dar Curtea Constitutionala se va pronunta, iar daca se va pronunta cu retrimiterea la Camera, in opinia mea, doamna presedinte Roberta Anastase trebuie sa faca un pas in spate, adica sa isi dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor", a declarat deputatul, precizand ca opinia lui este impartasita de mai multi deputati din grupul PDL.
Pe de alta parte, el a aratat ca va solicita, avand si la acest capitol sustinerea mai multor deputati PDL, depunerea mandatului actualului Birou Politic National al PDL si organizarea de noi alegeri pentru conducerea partidului, fiind de parere ca de organizarea acestora ar trebui sa se ocupe Vasile Blaga.
"Intregul BPN trebuie sa-si asume faptul ca, din cauza modului in care a stiut sa gestioneze politic partidul, am cazut de la 38% la 15%. Pana in decembrie 2010 sa se faca alegeri, altfel o sa vedeti lupte intestine in interiorul partidului la nivel national. Blaga este singurul care, din 1990 pana acum, a tinut PD-ul asa unit si a fost o disciplina legata de tot ce inseamna politica", a spus Negrut.